112Hollands Kroon

Nationale herdenking van omgekomen brandweermensen

Hollands Kroon – De nationale brandweerherdenking is ook dit jaar bij het brandweermonument te Schaarsbergen in de gemeente Arnhem. Dit jaar wordt aandacht besteed aan Hendrik Brouwers, aspirant-brandwacht in Slootdorp, die overleed op 20 oktober 1986 tijdens een oefening in de bunkers bij Den Oever.

Zijn weduwe Lia van der Meer spreekt samen met haar broer en toenmalig postcommandant Wijnand van der Meer tijdens de herdenking in Schaarsbergen. Zij worden vergezeld door enkele familieleden, tevens zijn enkele afgevaardigden van de korpsen Slootdorp en Wieringerwerf aanwezig.

Water-ereteken
De herdenkingsplechtigheid is te volgen via een live-uitzending vanaf 12.00 tot even na 13 uur op de Facebookpagina van Brandweer Nederland. Vele korpsen in Nederland besteden jaarlijks aandacht aan dit onderwerp door het maken van een water-ereteken, waarbij twee waterstralen elkaar kruisen, wat bij zonnig weer een regenboogeffect kan creëren.

De vrijwillige Brandweerpost Middenmeer eert de omgekomen brandweermensen door zaterdag op het grasveld aan de Brugstraat in Middenmeer het water-ereteken te maken om 13:00 uur precies. Tijdens de voorbereidingen zal de Brandweervlag halfstok gehesen worden.

Toon meer

Famke Mulder

Dit bericht is geplaatst door Famke Mulder. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Famke richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via famke@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button