112

Reddingsactie KNRM op strand Huisduinen

Den Helder – Zwemmer in de problemen was woensdagavond de alarmering voor de KNRM en andere hulpdiensten. Een man bleek in de problemen te zijn gekomen in zee bij het strand van Huisduinen en had ondersteuning nodig.

Omdat de zaak door de melder zeer hoog op werd gevat, werden de KNRM boten van Callantsoog en Den Helder gealarmeerd alsmede de Lifeliner met het MMT uit Amsterdam, maar omdat de man al snel op het strand aan kwam en twee ambulanceteams ter plaatse waren gekomen, konden deze worden afgemeld.

Het Kusthulpvoertuig van de KNRM heeft het ambulancepersoneel ter plaatse gebracht en bleek het slachtoffer stabiel. Na een check konden de hulpdiensten weer vertrekken. Meneer had verder geen verzorging nodig.

Toon meer

Laura Konkelaar

Dit bericht is geplaatst door Laura Konkelaar. Zij is stagiair bij Regio Noordkop en volgt de opleiding mediaredactiemedewerker op het Mediacollege in Amsterdam. Laura richt zich tijdens haar stage op redactiewerk, filmen en editen. Ze is bereikbaar via laura@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

3 reacties

  1. Een correctie op dit artikel, de man was niet “al snel op het strand”. Het was dat de bijstaanders, waaronder een ervaren zwemmer, in staat waren de man uit de stroming te halen nadat deze al herhaaldelijk onder water geraakt was en er nog geen hulpdiensten aanwezig waren. Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren (die trouwens perfect de man verzorgt en onderzocht hebben), had de man al meer dan 10 minuten hulpeloos in de stroming gezeten. De dichtstbijzijnde hulpdienst/reddingsbrigade moest uit callentsoog komen.

    1. en dit gaat nog veel erger worden dankzei het beleid van Brussel richting onze vrijwilligers……

  2. gaat spannend worden nu de reddingsbrigade aan de kant gezet is, voor het old boys network van de vvd den helder

Back to top button
%d bloggers liken dit: