112

Reddingsactie KNRM op strand Huisduinen

Adverentie

Den Helder – Zwemmer in de problemen was woensdagavond de alarmering voor de KNRM en andere hulpdiensten. Een man bleek in de problemen te zijn gekomen in zee bij het strand van Huisduinen en had ondersteuning nodig.

Omdat de zaak door de melder zeer hoog op werd gevat, werden de KNRM boten van Callantsoog en Den Helder gealarmeerd alsmede de Lifeliner met het MMT uit Amsterdam, maar omdat de man al snel op het strand aan kwam en twee ambulanceteams ter plaatse waren gekomen, konden deze worden afgemeld.

Het Kusthulpvoertuig van de KNRM heeft het ambulancepersoneel ter plaatse gebracht en bleek het slachtoffer stabiel. Na een check konden de hulpdiensten weer vertrekken. Meneer had verder geen verzorging nodig.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

3 reacties

  1. Een correctie op dit artikel, de man was niet “al snel op het strand”. Het was dat de bijstaanders, waaronder een ervaren zwemmer, in staat waren de man uit de stroming te halen nadat deze al herhaaldelijk onder water geraakt was en er nog geen hulpdiensten aanwezig waren. Toen de hulpdiensten eenmaal ter plaatse waren (die trouwens perfect de man verzorgt en onderzocht hebben), had de man al meer dan 10 minuten hulpeloos in de stroming gezeten. De dichtstbijzijnde hulpdienst/reddingsbrigade moest uit callentsoog komen.

    1. en dit gaat nog veel erger worden dankzei het beleid van Brussel richting onze vrijwilligers……

  2. gaat spannend worden nu de reddingsbrigade aan de kant gezet is, voor het old boys network van de vvd den helder

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d