Hollands KroonVideo

Alexander vindt zijn rust bij zijn duiven (video)

Adverentie

Hippolytushoef – Wie met Alexander de Groote begint over duiven, is voorlopig wel even zoet. Hij is er vol van en het is zijn lust en leven. Hij vertelt enthousiast over hoe het allemaal is begonnen met zijn opa, die bij Jaap Jorna in Den Oever ging kijken als de duiven van een wedstrijd weer binnenkwamen.

Zo raakte hij ermee ‘besmet’ en is er nooit meer van afgekomen. Aan de Stroeërweg heeft hij een mooie duiventil gebouwd, van waaruit hij zijn hobby kan uitoefenen. “Het is en blijft een hobby. Ik doe wel mee met wedstrijden, maar ik wil en kan mij niet meten met de top. Door mijn drukke werkzaamheden gaat dit niet, maar het plezier is er zeker niet minder om”, aldus Alexander.

“Als de duiven zijn ingekorfd voor een wedstrijd zit ik later verwachtingsvol te wachten tot ze binnenkomen en dan hopen dat de tijd goed is. Want ja, het is wel een hobby, maar ik wil toch wel graag bij de eersten zitten.” De vereniging waar Alexander bij zit is de postduivenvereniging Wieringer Expresse en zij hebben momenteel zo’n twintig leden. Meer weten over de duivensport? Neem dan contact op met Alexander de Groote via.

Toon meer

Cor Lont

Dit bericht is geplaatst door Cor Lont. Ik ben al vele jaren op vrijwillige basis werkzaam bij de omroep. Mijn taak is het schrijven van allerlei artikelen en het maken van korte videoreportages. Ik ben bereikbaar via cor@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button