112

Brand in loods recyclingbedrijf Wieringerwerf

Wieringerwerf – Brandweerkorpsen uit de gehele Noordkop zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ingezet voor een brand bij het recyclingbedrijf Fastfeedgrinded op het industrieterrein De Stek aan de Medemblikkerweg (N240). In het pand lag erg veel rubber en kunststoffen, wat ontzettend veel rookontwikkeling gaf.

De eerste melding kwam binnen om kwart voor een en werd al snel opgeschaald tot basis Peletonbrand. Door veel water naar binnen te spuiten door het dak is erger voorkomen. De brand is niet uitslaand geweest.

De brand woedde in een grote loods, arbeidsmigranten die in het aangrenzende gebouw verblijven zijn geëvacueerd geweest en mogen in de ochtend weer terug, De brandweer kwam met zes tankautospuiten ter plaatse en had reservewagens op de achtergrond klaar staan (vier tankautospuiten).

De brand werd opgemerkt doordat er rook langs de woningen van de arbeidsmigranten kwam, waarna die 112 gebeld hebben. De brandweer heeft rond twee uur de brand volledig onder controle gekregen en is het nablussen en ventileren begonnen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button