Hollands KroonPolitiek

Cameratoezicht station Anna Paulowna kost gemeente €30.000,-

Advertentie:

Anna Paulowna – Het plaatsen van camera’s op station Anna Paulowna naar aanleiding van meerdere vernielingen kost de gemeente €30.000,-, zo blijkt uit de eerste bestuursrapportage van het college. Naast de eenmalige kosten wordt jaarlijks €3.360,- gereserveerd voor het toezicht.

In februari van dit jaar besloot het college dat er cameratoezicht zou komen op het station. Na meerdere vernielingen stelden onder andere het CDA en GroenLinks politieke vragen aan het college. In november 2021 haalde het station nog het landelijk nieuws omdat iemand maar liefst 26 fietsen op het spoor had gegooid.

Één van de oplossingen voor het tegengaan van de vernielingen is cameratoezicht. Met de kosten was vorig jaar in de begroting nog geen rekening gehouden. In de eerste bestuursrapportage voor 2022 laat het college weten dat het gaat om een bedrag van €30.000,- en daarna jaarlijks €3.360,-. De camera’s hangen er sinds april.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button