Uitgaan

KopGroep Bibliotheken organiseert kunstlezing ‘Interieurs in de kunst’

Advertentie:

Kop van Noord-Holland – Het thema van de Poëzieweek 2024 is “thuis”. In de online kunstlezing van Bureau Boeiend op 24 januari worden de deelnemers dan ook meegenomen langs de Hollandse interieurs in de kunst. De spreker bespreekt bijvoorbeeld waarom er zoveel bezems op schilderijen staan en wat voor andere boodschappen er in de schilderijen verborgen zitten.

Tijdens de lezing maakt de spreker een tijdreis langs de Hollandse huizen van vroeger. Met de hulp van beschrijvingen van buitenlandse reizigers en de prachtige schilderijen van Hollandse interieurs krijgen de deelnemers een idee van hoe deze eruit moeten hebben gezien. De beroemde Hollandse properheid wordt door de kunst gestaafd. Kun je alles wat je op een schilderij ziet voor ware munt aannemen? In de lezing ontdekken de deelnemers wat er wel en niet klopt op de schilderijen van vroeger en welke informatie de kunst zoal prijsgeeft.

Deze lezing is onderdeel van de reeks lezingen die KopGroep Bibliotheken maandelijks organiseert in samenwerking met Bureau Boeiend. De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Een kaartje voor de lezing kost € 5,00. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet via het programma Zoom. Kaarten zijn te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Schilderij ‘Moedertaak’ van Pieter de Hooch.
Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button