Kop van Noord-Holland

Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord lanceert nieuw waterstof platform

Noord-Holland Noord – Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord lanceert op de Nationale Waterstofdag een nieuw platform: WaterstofNHN. De regio wil zich hiermee nadrukkelijk op de kaart zetten voor de toekomstige waterstofeconomie. WaterstofNHN komt voort uit het waterstofprogramma van de Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland, dat wordt uitgevoerd door Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord in samenwerking met de New Energy Coalition.

Op de WaterstofNHN website vindt de bezoeker informatie over waterstof projecten, actuele nieuwsberichten en beschikbare rapporten. Dit gedeelte is voor iedereen toegankelijk en heeft als voornaamste doel het publiek in Noord-Holland Noord en daarbuiten te informeren over de talrijke activiteiten op het gebied van waterstof in de regio. Ook is uitleg te vinden over het opwekken van waterstof, de rol van waterstof in de energietransitie en de sterke uitgangspositie die de regio Noord-Holland Noord heeft als speerpuntregio in de toekomstige waterstofeconomie.

WaterstofNHN community
Een speciaal onderdeel van het platform is de WaterstofNHN community. Dit is een besloten omgeving, speciaal voor bedrijven, organisaties, kennisinstellingen en overheden die zich willen inzetten voor de waterstofeconomie in de regio. Hier is een kaart te vinden met alle waterstofprojecten en de partijen die bij de projecten betrokken zijn. In de community kunnen leden gemakkelijk contact met elkaar leggen, vragen stellen en informatie delen. Door intensief samen te werken wordt volgens het ontwikkelingsbedrijf een innovatief, sterk en ambitieus samenwerkingsklimaat gecreëerd.

Noord-Holland Noord ziet een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd in de toekomstige waterstofeconomie. De regio is gunstig gelegen ten opzichte van de grote windmolenparken in de Noordzee en beschikt daarnaast over waterstofnetwerken die worden gevoed door regionale waterstofproductiefaciliteiten. Hiermee kan Noord-Holland Noord al in 2030 voor de helft voorzien in de verwachte vraag naar waterstof. De vraag naar deze waterstof is afkomstig uit diverse sectoren, zoals de scheepvaart, agrosector, logistiek en gebouwde omgeving.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button