Sport

DWOW wint en blijft derdeklasser

Advertentie:

Wervershoof – De veldvoetballers van DWOW blijven ook volgend seizoen uitkomen in de derde klasse. De laatste nacompetitiewedstrijd tegen Spirit ’30 werd met 2-1 gewonnen. De 39-jarige Joop Groot, die afscheid nam, scoorde beide treffers.

Op het veld van Always Forward in Hoorn werd de beslissende wedstrijd gespeeld. DWOW had de laatste weken fraaie resultaten in de nacompetitie geboekt. Victoria O en Hollandia T werden overtuigend geklopt en ook tegen Spirit ging het goed. In de reguliere competitie waren tegen deze ploeg vier punten behaald.

In de eerste helft had het team van trainer Gregory van Sauers het moeilijk en kon met veel moeite overeind blijven. Dat had mede te maken met de afwezigheid van vier vaste krachten, waaronder Rick Buisman en Martijn van Oers. Na de pauze zag het publiek een andere wedstrijd. DWOW kon nu wel overtuigen. Na een goede voorzet van Joey Noor werd Groot bereikt en die haalde doeltreffend uit. Een kwartier later kon diezelfde routinier wederom scoren, het voorbereidende werk was gedaan door Chris Kemmeren. In de blessuretijd werd de aansluitingstreffer nog gemaakt door Thijs Numan.

DWOW blijft in de derde klasse en vierde feest. Joop Groot kreeg een onvergetelijk afscheid. De middenvelder heeft een lange staat van dienst bij de dorpsclub opgebouwd, en die zal niet snel vergeten worden.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button