Sport

Helderse worstelaars winnen bij debuut Beachtoernooi

Advertentie:

Den Helder – Het eerste strandworsteltoernooi bleek zaterdag een succes. Organisator en worstelkampioen Jelmer Bremer had er een mooi evenement van gemaakt. De Helderse worstelaars hebben zich gemeten met ervaren worstelaars en ondanks hun geringe ervaring mooie prijzen gewonnen. Als team werden ze eerste en in verschillende categorieën behaalden ze eervolle plekken bij de eerste drie.

Bremer was bijzonder te spreken over de samenwerking met Sportservice. “De opkomst was veel groter dan ik had verwacht. Er kwamen meer dan honderd bezoekers kijken, terwijl het weer af en toe niet best was. Uiteindelijk hebben 67 worstelaars meegedaan. Mijn groep van zeventien worstelaars heeft het uitstekend gedaan. Ze moesten het opnemen tegen ervaren worstelaars uit verschillende steden van Nederland. Volgend jaar willen we dit toernooi absoluut weer organiseren.”

Promotie en deelname
Enige dagen voor het toernooi was Bremer nog bij verschillende basisscholen langs geweest om zijn sport te promoten. De reacties waren zeer positief en veel jeugd, jongens en meisjes, kwam dan ook een kijkje nemen. Een prominente rol was weggelegd voor Esmeralda, een enorm groot talent van 32 jaar, die zowel als deelnemer als vrijwilliger geweldig presteerde. “Het worstelen zit in de lift in Nederland en dat weten ze nu ook in Den Helder”, aldus Bremer.

Team Den Helder eindigde als eerste. Rotterdam, onder leiding van de Iraanse worstelaar Davod, eindigde als tweede. Dordrecht, onder leiding van Bram Franken, behaalde de derde plaats. Jelmer Bremer geeft op dinsdagavond worstellessen bij Sportschool Baars. Meer info via www.sportsartdenhelder.nl.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button