Sport

Julianadorper Johan Schaap boekt overwinning op Speedway kampioenschap

Advertentie:

Heusden-Zolder – Julianadorper Johan Schaap (54) boekte afgelopen zondag een overwinning op de Belgische speedwaybaan van Heusden-Zolder. Deze wedstrijd was de eerste van de twee wedstrijden om het Open Belgisch Kampioenschap Speedway. De volgende en laatste wedstrijd is gepland op zondag 25 augustus.

Schaap won de vier te rijden heats en als klap op de vuurpijl ook de finale in de B-Klasse. Hiermee promoveerde Schaap voor de tweede wedstrijd naar de A-Klasse. Er waren acht deelnemers uit Duitsland, België en Nederland. “Een mooie opsteker was dat zondag. Alles was perfect. Een goed lopende motor waardoor mijn start steeds perfect was om alle heats als eerste over de finishlijn te komen”, vertelde Johan deze maandag na thuiskomst. “Na een paar jaar niet meer op de speedwaymotor te hebben gereden heb ik er weer zin in als een jonge hond.”

Driftend door de bocht
Speedway is een tak van motorsport. De motor loopt op methanol, heeft geen versnellingen en geen remmen. De motor heeft een compressieverhouding van één op achttien (bij een normale motor is dat rond de één op negen) en een vermogen van rond de 60 pk. Een heat gaat over vier ronden op gravel met een lengte van minimaal 260 tot maximaal 425 meter. De bochten worden al driftend genomen met tegenstuur.

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button