Politiek

Niels Nanning is de wethouderskandidaat van de Stadspartij Den Helder

Advertentie:

Den Helder – Niels Nanning is de wethouderskandidaat van de Stadspartij Den Helder. Daarmee is Nanning de beoogde opvolger van wethouder Pieter Kos, die na het vallen van de Helderse coalitie zijn vertrek aankondigde.

Kos is inmiddels tien jaar lang wethouder voor de Stadspartij. In deze periode bezit hij onder meer de portefeuilles onderwijs, het Maritiem Cluster, Port of Den Helder en Den Helder Airport. Zodra de nieuwe coalitie gevormd is en als de Stadspartij daar (weer) deel van uitmaakt, neemt Nanning het werk van Kos over. Niels Nanning vertegenwoordigt de Stadspartij al twee jaar als raadscommissielid en is klaar om de overstap naar het college te maken. Hij werkt momenteel als centraal informatiemanager bij de Hogeschool van Amsterdam.

Toen de coalitie uit elkaar viel, leek het er even op dat de Stadspartij aan de kant werd gezet. Nadat Beter voor Den Helder uit de formatie stapte, is de rust echter wedergekeerd in de fractie van Harrie van Dongen. “Het was natuurlijk vooral Carlo Assorgia die riep dat wij zo goed als zeker niet terug zouden komen in een nieuwe coalitie en hij zit niet meer bij de onderhandelingen”, zegt Van Dongen. De fractievoorzitter heeft vertrouwen in een toekomstige deelname van de Stadspartij aan de coalitie. “Voor zover ik het kan overzien verlopen de gesprekken goed.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

6 reacties

 1. Eerst nog 16 stemmen halen van de 31 raadsleden. Dat is nog geen ‘walk in the park’

 2. Het is heel gevaarlijk voor de Stadspartij om nu al bekend te maken wie de wethouders kandidaat is. Want de gesprekken kunnen nu wel goed verlopen, alleen is dat geen zekerheid dat er een meerderheidscoalitie kan worden gevormd.

  Mocht er geen meerderheidscoalitie komen waarbij de stadspartij zal deelnemen, dan zou heer Nanning ten onrechte kunnen worden beschadigd. Het is namelijk geen verkiezingstijd, waarbij je verteld wie de mogelijke wethouders kandidaten zijn na verkiezingen.

  Is Dhr. Nanning de beste kandidaat Wethouder van de Stadspartij? Waarschijnlijk wel. Zou hij het ambt goed kunnen vervullen? Wij denken van wel.. Het zal zeker een hele verbetering zijn ten opzichte van huidig wethouder Pieter Kos.

  Alleen heeft de Stadspartij zijn onderhandelingspositie aan de wilgen gehangen. Want het gaat niet meer om de politiek inhoudelijke onderwerpen als hotel “de Kleine Werf”, de Seasaw of het Dijkkwartier.. Onderwerpen waar de Stadspartij een duidelijke mening had, en deze onderwerpen niet wilde uitvoeren..

  De stadspartij zal vanaf nu voor hotel “de Kleine Werf”, de Seasaw of het Dijkkwartier zijn. Want als de Stadspartij deze onderwerpen wil aanpassen, zullen de overige coalitiepartijen voor de benoeming van Dhr Nanning gaan liggen. Dan wordt Nanning net zo beschadigd als Duijnker (die er overigens zelf om heeft gevraagd).

  Twee van de vijf oppositiepartijen (Fractie Pastoor en Behoorlijk Bestuur) waar het huidige college nog mee in gesprek kan gaan, hebben eigenlijk aangegeven dat zij alleen in gesprek willen gaan als het nu geldende coalitieakkoord van tafel gaat. Dit wil het huidige college niet, die willen alleen onderwerpen aanscherpen en/of verduidelijken.

  Dus deze twee partijen zullen waarschijnlijk na 1 of 2 gesprekken uit de onderhandelingen stappen, Want ze zijn tegen hotel “de Kleine Werf” en de Seasaw. En zullen ook wat vinden van het Dijkkwartier.

  Bij Samenactief is het niet duidelijk wat ze willen.. Hun speerpunten zijn eigenlijk in de gemeenteraad al in meerderheid besloten.. HUB Julianadorp (dependance Gemeente) en bouw Wildopvang. Hoe ze denken over hotel “de Kleine Werf” en de Seasaw en het Dijkkwartier is niet helemaal duidelijk. Voor de fusie met fractie Bazen, waren ze tegen deze onderwerpen, sindsdien hebben ze zich hier niet meer over uitgelaten. Ook hebben zij niet aangegeven of zij zich kunnen vinden in het huidige coalitie akkoord.

  Echter hebben zij op 10 juni al meegestemd met de coalitie, om het debat aangevraagd door fractie Pastoor over de formatie te blokkeren. Dit noemen we openlijk flirten met de coalitie, omdat ze konden bedenken, dat een tegenstem ook het debat zou blokkeren wegens het staken van stemmen. (14 voor / 14 tegen).

  De PVV en BvDH hebben zich heel verstandig al uit de coalitieonderhandelingen terug getrokken.

  Overigens zal het niet uitmaken of het huidige college blijft zitten.. Want stel dat Samenactief in het college zou treden, hebben zij alleen op papier een meerderheid..

  Inmiddels zijn er 36 raadsvergaderingen geweest, waar slechts bij 3 vergaderingen ook echt iedereen aanwezig was.. Bij 21 vergaderingen waren er 3 of meer personen niet aanwezig. Met als uitschieter 7 mei 2021, waar 8 raadsleden niet aanwezig waren.
  Inmiddels hebben 11 raadsleden minimaal 5 vergaderingen of meer niet bijgewoond.

  De kans dat het huidige college een stabiel college krijgt is nihil. Omdat raadsleden niet het fatsoen hebben, om gemiddeld één keer per maand zich te melden voor een vergadering.. Waarmee ze ongeveer € 1.426,11 per maand verdienen plus de maandelijkse netto onkostenvergoeding van circa € 188,22.

  1. Helder Onafhankelijk!

   Als je de volgende verkiezingen niet wilt overleven dan moet je het zo doen. Draaien en tekenen bij het kruisje is daar bijna een garantie voor. Dat mag hoor. Ooit 11 zetels en straks niks meer. Die kant gaat het op.

   1. U bedoeld de stadspartij.. Uw politieke kennis is niet helemaal up to date.. U was zelf werkzaam voor de Stadspartij toen ze elf zetels behaalden.. Dat u daarna op een zijspoor bent gezet heeft u zelf gedaan..

    Wij doen niet mee om te tekenen bij het kruisje. Dat hebben wij nooit gedaan en zullen dat ook nooit doen… !

 3. Ik bedoel inderdaad de Stadspartij. Ooit 11 zetels en straks uit de raad gestemd.

 4. Die naam was mij al eerder bekend. Het is ook weinig relevant. Een duur toneelstuk van een Stadspartij in verval.
  Ook de 12000 zilverlingen van heer Tulen zijn mij bekend. Ik kan veel woorden aan deze nutteloze eters besteden.
  Het college is al lang bekend: R. Waltmann, U van der Wal, K.J Tuin en Arjen Dijkman.
  Democratie is een illusie, gewoon een dictatuur met een dun laagje chroom Wen er maar vast aan!

Wellicht ook interessant

Back to top button