Politiek

Steekwapenverbod Den Helder levert niets op, PVV twijfelt aan handhaving

Advertentie:

Den Helder – De gemeente Den Helder heeft sinds december 2023 een steekwapenverbod, maar dat heeft tot nu toe niets opgeleverd. “Als gemeente hebben wij dit jaar nog geen personen met steekwapens of andere gevaarlijke voorwerpen aangetroffen”, vertelt een woordvoerder van de gemeente. Vincent van den Born, fractievoorzitter van de PVV Den Helder, vraagt zich af of er wel voldoende op het bezit van dergelijke wapens wordt gecontroleerd.

De invoering van het steekwapenverbod is het resultaat van een motie van de PVV. Door het openlijk meedragen van gevaarlijke voorwerpen – die geen wapens zijn volgens de Wet Wapens en munitie, maar wel als zodanig kunnen worden gebruikt – in de bebouwde kom te verbieden, hoopte de fractie de veiligheid in de binnenstad te verbeteren. Over een half jaar wordt het steekwapenverbod geëvalueerd en wordt gekeken of het in stand houden van een algeheel verbod voor de gemeente Den Helder nog proportioneel is, of dat gekozen moet worden voor meer afgebakende gebieden.

Wat de PVV betreft is de instandhouding van het algeheel verbod noodzakelijk. “Het verbod naar aanleiding van onze motie is er niet zomaar gekomen. Steekpartijen komen met regelmaat voor in Den Helder”, zegt Van den Born. De fractievoorzitter van de PVV voegt daaraan toe dat sterke handhaving van het verbod essentieel is.

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button