Defensie

Zr.Ms. Karel Doorman behandelt gewonde na raketaanval in Rode Zee

Advertentie:

Den Helder – Zr.Ms. Karel Doorman heeft tijdens de missie in de Rode Zee voor het eerst een gewonde aan boord behandeld, zo meldt het Ministerie van Defensie. Het betrof een opvarende van een koopvaardijschip dat in de Golf van Aden door twee raketten werd geraakt. Het slachtoffer is zondag in Djibouti aan land gebracht voor verdere behandeling.

Donderdag ontving de Karel Doorman een noodbericht van het koopvaardijschip, dat was aangevallen in een gebied waar Houthi-rebellen actief zijn. Na de raketaanval brak brand uit aan boord, waarbij het slachtoffer gewond raakte. De Karel Doorman, een logistiek ondersteuningsschip met een hospitaal en medische staf, kwam direct in actie. De USS Philippine Sea begeleidde Zr.Ms. Karel Doorman vervolgens naar Djibouti.

Belangrijke taken
Het behandelen van gewonden is een van de belangrijke taken van Zr.Ms. Karel Doorman in de Rode Zee. Het schip is actief voor de Europese missie Aspides, die zich richt op het bevorderen van vrije doorvaart en de bescherming van de scheepvaart in de Rode Zee. Daarnaast voorziet het schip partnerschepen van brandstof.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button