Hollands KroonUitgaan

Maïsdoolhof in Wieringerwerf

Advertentie:

Wieringerwerf – De maïsplantjes schieten al uit de grond aan de Oosterterpweg 12 in Wieringerwerf. Acht weken geleden is daar namelijk voor de tweede keer op twee hectare land het maïsdoolhof van Leven van de Wind ingezaaid. Vanaf zondag 23 juli staat het maïs hoog genoeg zodat bezoekers weer kunnen dolen en dwalen in het oerwoud van maïs.

Ze zouden het maar één keer doen, Jacco en Marbel de Graaf. Na het enorme succes en de gezelligheid op de boerderij konden zij het toch niet laten om ook dit jaar weer een maïsdoolhof aan te leggen op hun akkerbouwbedrijf aan de Oosterterpweg. Marbel legt uit: “Vorig jaar hadden we geen idee wat we konden verwachten. Hoe werkt de aanleg van zo’n doolhof eigenlijk? Is er wel animo voor in de omgeving? Wat betekent het eigenlijk voor onszelf? Maar we gingen met het hele gezin de uitdaging aan. En met succes! Velen duizenden bezoekers hebben plezier beleefd in ons Hollandse groene oerwoud. Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Het inzaaien van het doolhof is op hele innovatieve wijze gedaan. “Dit doolhof is met behulp van GPS direct op het land ingezaaid”, vertelt Jacco enthousiast. “Het zijn niet gewoon paadjes en kronkels waar je doorheen loopt, maar allerlei afbeeldingen uit de natuur. Het is altijd spannend of je ideeën uiteindelijk werkelijkheid worden. Maar als het lukt is het vooral van boven een spectaculair gezicht!”

Reserveren
Geïnteresseerden voor dit uitje kunnen voor € 4 per persoon het maïsdoolhof van Leven van de Wind betreden. Er is een speurtocht, een ballenbad, een fotopunt en de kinderen kunnen zich vermaken met de skelters en traptrekkers op het erf van Jacco en Marbel. Meer informatie over het doolhof en een plek reserveren kan via www.levenvandewind.com/maisdoolhof.

Toon meer

Peter Rus

Peter Rus is sinds januari 2023 werkzaam bij Regio Noordkop als journalist. Hij is bereikbaar via peter@regionoordkop.nl en via 0625487127.

Wellicht ook interessant

Back to top button