Den HelderSport

Sofie Hendriks maakt indruk tijdens kickbokstoernooi

Adverentie

Den Helder – Na een lang en succesvol seizoen mocht het 13-jarige talent Sofie Hendriks als laatste voor Team Baars aantreden in de ring. Ze moest het in Den Haag opnemen tegen een iets meer ervaren kickbokser uit Amsterdam. Het werd een gelijk opgaande partij, waarin beide talenten weinig voor elkaar onderdeden. De jury besloot echter om de Mokumse tot winnaar te verklaren.

Het publiek was het daar niet mee eens, en dat was te begrijpen. Dit gevecht verdiende geen winnaar. Hendriks kan terugkijken op een prima wedstrijd. Er kwamen verder geen andere sporters uit Den Helder in actie.

Het was warm in de sfeervolle zaal. Hendriks had de afgelopen weken hard getraind en kwam afgetraind en in vorm in de ring. Het gevecht duurde drie keer een minuut. Ze moest in de eerste ronde eerst heel even wennen. Daarna ging het steeds beter. In de tweede ronde bracht Hendriks haar tegenstander in de problemen en genoot het publiek van een enerverend duel. In de derde ronde moet het voor de jury heel moeilijk geweest zijn om te beslissen wie de meeste punten had gepakt. De jury ging in beraad en uiteindelijk hoorde Hendriks dat ze had verloren.

Snelle groei
Hendriks, die eind deze maand 14 wordt, kon met opgeheven hoofd terug naar huis. Ze is duidelijk bezig met een snelle groei. Voor trainer en wereldkampioen Jorina Baars was het een mooie afsluiting van een lang seizoen. “We hebben als team Baars dit seizoen mooie resultaten geboekt”, aldus Baars. “En dat is terecht, want we trainen hard en hebben veel talenten in het team. Na de vakantie zijn we weer terug.” De sportschool blijft gewoon open, al wordt er wel met een zomerrooster gewerkt.

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

1 reactie

  1. Gefeliciteerd hoor! Vreemd dat hier niet meer lokale, regionale en landelijke aandacht voor is. Jorine is een topsporter vsn wereldformaat. En haar opvolgster, Sofie Hendriks, is goed op weg. We mogen trots zijn op deze dames uit Den Helder!!!

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: