Den Helder

Slechts 250 inwoners hebben een EHBO-certicicaat

Advertentie:

Den Helder telt 250 inwoners, verdeeld over vier verenigingen, die beschikken over een EHBO certificaat. Dat blijkt uit antwoorden van het college op raadsvragen gesteld door de PVV. Het lijkt misschien niet veel, maar het is genoeg. In elk geval genoeg om te voorkomen dat evenementen in gevaar komen door ondercapaciteit.

De vragen kwamen naar aanleiding van meldingen over EHBO op het middelbaar onderwijs. Het Rode Kruis haalde met een petitie 50.000 handtekeningen op voor de stelling “EHBO-les verplicht op middelbare scholen”. De PVV-fractie noemt het zorgelijk dat maar 17 procent van de Nederlandse bevolking in het bezit is van een geldig EHBO-certificaat. Het college is het daarmee eens en hoewel het in Den Helder dus nog lager is, zijn burgemeester en wethouders niet van plan in gesprek te gaan met middelbare scholen om ze over te halen tot het organiseren van speciale lessen. “Dat is primair de verantwoordelijkheid van de scholen zelf”, aldus het college.

Het Rode Kruis is de eerder genoemde petitie gestart, omdat dit jaar wordt besloten welke kennis- en vaardigheden er in het basis- en voortgezet onderwijs behandeld moeten worden. Dit initiatief wil bij de politiek in Den Haag aangeven dat EHBO belangrijk is om in te bedden in het lespakket. “Gezien het feit dat 91 procent van de jongeren tussen 12 en 18 jaar deze lessen belangrijk vindt, kan het college de petitie waarderen. De uitkomsten van de petitie wachten we af”, aldus het college in antwoord op de gestelde vragen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button