Sport

Denise Betsema tweede in de Koppenbergcross

Advertentie:

Oudenaarde – De Texelse Denise Betsema wist bij de loodzware Koppenbergcross weer met een podiumplaats te eindigen. Deze veldrit is een van de zwaarste in zijn soort. De regen had de afgelopen dagen de ondergrond erg modderig gemaakt. De winnares, de regerend wereldkampioene Fem van Empel, zei na afloop: “Het was een loodzware wedstrijd”.

De start van Betsema zag er niet veelbelovend uit, maar al knokkend ging de Texelse veldrijdster als tweede het veld in. Vervolgens bouwde Denise samen met de latere winnares een onoverbrugbare voorsprong op de rest van de dertig deelneemsters.

Vooraf gaf Betsema aan dat het ongeluk deze zomer meer impact had dan gedacht, maar dat het podium in deze wedstrijd misschien haalbaar was. Na afloop kon Denise besluiten met “superfijn, een opsteker om hier tweede te worden. Het vertrouwen is terug!”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button