Den Helder

Geld inzamelen voor een ‘zeppelin tegen geweld’

Den Helder – Esmeralda Ketting Krooder is druk bezig met de voorbereidingen van de Dag Herdenken Geweldslachtoffer op 19 september. Ze zamelt geld in om een zeppelin boven het voetbalveld van FC Den Helder te krijgen op deze belangrijke herdenkingsdag.

De afgelopen jaren liepen inwoners van Nederland met een wit lint waarop de namen van dierbare vermeld stonden, door verschillende stadscentra. Dit is in 2020 niet mogelijk in verband met de coronamaatregelen en daarom kwam Esmeralda met het idee om een zeppelin met spandoek boven het voetbalveld te hangen. Op het spandoek zal de tekst “geweld eindigt waar respect begint”, vermeld worden.

Gegroeid
“Wandelen door de stad met een wit lint zorgde ervoor dat wij de aandacht trokken. Het moet minder worden, want het geweld laait nu ook op in Nederland. In een jaar tijd is het lint 100 meter gegroeid”, aldus Esmeralda.

Ook Cor zit in de organisatie van de Dag Herdenken Geweldslachtoffer. Zijn dochter werd in 2003 vermoord door haar partner. Een jaar en veel processen later sloot hij zich aan bij de organisatie. “De kleinkinderen kwamen bij ons in huis en de aansluiting was voor ons allen positief. De kinderen wisten hierdoor dat zij niet de enige waren die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt.”

Doneren
“Op zo’n dag delen we de pijn en de leed, maar we kunnen ook lachen met elkaar. Het is echt een dag met een lach en een traan”, laat Esmeralda weten. Helpen om de zeppelin de lucht in te krijgen kan door te doneren via de website.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button