Den HelderJeugd

Kinderen leren lekker en gezond koken in ‘Kook je Fit’

Den Helder – ‘Kook je Fit’ is een samenwerking tussen de JOGG-regisseur van Team Sportservice en gewichtsconsulent en kindereetcoach Celine Smith. De kooklessen zijn speciaal georganiseerd voor kinderen en hun ouders uit de wijk Nieuw Den Helder. De eerste kookles is op woensdag 9 september.

Tanja Ites is JOGG-regisseur en heeft al eerder kookclinics gegeven naast sportactiviteiten. “Er bleek altijd veel belangstelling voor, vandaar dat we nu een apart ‘Kook je Fit’-programma aanbieden. Leuk voor volwassenen en kinderen.”

Gezond en binnen budget
Tijdens de lessen leren kinderen en hun ouders over gezonde keuzes, vitaminen en voedingstoffen. “In drie verschillende workshops leer ik de geïnteresseerden over gezonde voeding en hoe ze daar simpele, maar heerlijke gerechten van kunnen maken. Ze leren natuurlijk koken met gezonde en verse producten, maar ook koken met een klein budget of krap in tijd staan op het programma. Want gezond koken en eten kan iedereen”, verteld eetcoach Celine Smith.

Kinderen kunnen samen met één van de ouders of verzorgers gratis meedoen aan de kooksessie. Ook kunnen zij tijdens de inschrijving aangeven dat ze vegetarisch eten of een allergie hebben voor een voedingsmiddel.

Twintig deelnemers
Twintig deelnemers is het maximum voor deze kooklessen. Waarvan tien kinderen uit groep vijf tot en met acht en tien volwassenen. Vol is vol. De kooklessen van ‘Kook je Fit’ vinden plaats op de woensdagen 9 september, 7 oktober en 4 november. Inschrijven kan via de website van Team Sportservice Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button