Uitgaan

Kunsthal 45 op de laatste Juttersmarkten

Adverentie

Den Helder – Met veel geraas en stukje bij beetje legde eind juni “de Paddenstoel” in de Beatrixstraat het loodje. Tot spijt van veel Nieuwediepers, die goede herinneringen hebben aan de lunchroom die hier ooit gevestigd was. Nu maakt hij plaats voor nieuwe ontwikkelingen en een facelift van de Beatrixstraat. Het voormalige V&D-pand krijgt de bestemming woningbouw (Het Warenhuys), maar ook kunst krijgt een plek.

Kunsthal 45 en de Kunstuitleen willen in de kelder van de voormalige V&D een inspirerende, educatieve en laagdrempelige culturele ruimte inrichten, waar nieuwe initiatieven zich kunnen ontplooien. Met verschillende acties zal het hiervoor benodigde geld bij elkaar gebracht worden. Een van die acties sluit aan op de Paddenstoel.

Wie een aandenken aan de Paddenstoel wil hebben en daarmee bovendien “Kunst in de Kelder” mogelijk wil maken, kan dat nu doen met de aanschaf van een herinneringssteentje van de Paddenstoel. Een bijgeleverde foto van Jan Theun van Rees geeft een beeld van de binnenzijde van de lege lunchroom, zodat iedereen een mooie herinnering aan de Paddenstoel kan bewaren.

Juttersmarkten
De steentjes zijn te koop op de Helderse Juttersmarkten van 24 en 31 augustus en 7 september, voor een bedrag van € 10,-. Als aanvulling op de steentjes zijn er ook nog enkele sieraden van Nelleke Konijn te koop. Ook de befaamde sportwitjes van de Koninklijke Marine, handgeborduurd als onderdeel van het kunstwerk De Nieuwe Lichting (2003) van Anne Verhoijsen, worden aangeboden. Tot slot zijn nog enkele goede kunstboeken voor zeer bescheiden prijsjes verkrijgbaar.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button