Den HelderPolitiek

Zonnepaneelbranden vereisen landelijke aanpak

Adverentie

Den Helder – De procedures rondom zonnepaneelbranden vereisen een landelijke aanpak, zo stelt het Helderse college. De lokale PVV fractie had vragen gesteld en haar zorgen geuit over het gebrek aan afspraken op dit gebied. Volgens het gemeentebestuur zijn er inderdaad nog niet de juiste procedures, maar is er een landelijke werkgroep bezig met het ontwikkelen van een handelingsperspectief.

Aanleiding voor de vragen van de PVV was een onderzoek van het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), waaruit bleek dat de overheid in algemene zin slecht voorbereid is op een brand met zonnepanelen. Het IFV maakte toen de vergelijking met asbest en stelde dat voor zonnepanelen soortgelijke afspraken gemaakt moeten worden.

De gemeente Den Helder herkent zich hierin: “Er is een landelijke aanpak nodig, net zoals bij asbestbranden”, aldus het bestuur. Bij de huidige werkgroep die zich buigt over dit onderwerp zijn onder andere Stichting Salvage, het RIVM en de NVWA betrokken. Daarnaast zijn ook de Veiligheidsregio en de Omgevingsdienst actieve partners binnen de samenwerking. De gemeente wacht de uitkomst van het landelijke onderzoek af en zal er vervolgens naar handelen.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button