112Maritiem

Zware reddingstocht voor Helders reddingboot

Advertentie:

Den Helder – De Helderse reddingboot Joke Dijkstra werd maandagmiddag gealarmeerd door de Kustwacht voor een man overboord op de Noordzee. In het Molengat werd al duidelijk dat het een pittige reis zou worden met golven van soms 5 meter hoog, waaronder veel brekers. Brekers met die hoogte kunnen een reddingboot laten kenteren, dus het was goed uitkijken.

Ondertussen waren ook andere KNRM reddingboten onderweg evenals de Guardian, Tridens, NHV SAR helikopter en het Kustwacht vliegtuig. De wind en dus de golven ook namen steeds verder toe en menig bemanningslid had moeite de laatste maaltijd binnen te houden. Helaas is de persoon niet gevonden en werd na uren tevergeefs zoeken de zoekactie beëindigd door de Kustwacht.

Om niet de gehele terugweg dwarszees te hoeven varen besloot de Joke Dijkstra, voor de zee uit, via het Stortemelk en de Waddenzee naar de thuishaven te varen. Onderweg een korte stop in Harlingen, waar KNRM Harlingen zelfs een Chinese maaltijd had geregeld voor de uitgehongerde bemanning. Na bijna acht uur en meer dan 100 mijl (185 kilometer) varen meerde de Joke Dijkstra laat in de avond weer af in Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button