Den HelderSport

Zwem4daagse Den Helder met Maarten van der Weijden

Den Helder – De jaarlijkse zwemvierdaagse wordt dit jaar in de week van 15 tot en met 19 september gehouden in zwembad Het Heersdiep. Dit evenement kent jaarlijks zo’n 400 deelnemers die in deze week vier dagen lang een afstand van 250, 500 of 1000 meter zwemmen. Wie dit volbrengt krijgt aan het eind van de week een medaille als beloning. Dit jaar slaan de Maarten van der Weijden Foundation en de KNZB de handen inéén en kunnen de deelnemers naast zwemmen ook donaties ophalen voor kankeronderzoek.

De officiële opening van de Zwem4daagse is op woensdag 15 september. Op woensdag, donderdag en vrijdag kunnen de deelnemers hun baantjes zwemmen van 7:00 tot 10:00 uur en van 18:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag en zondag kan er gezwommen worden tussen 9:00 en 16:00 uur. Zondag is de officiële afsluiting en kan iedereen zijn medaille in ontvangst nemen. Deelnemers die op zaterdag klaar zijn kunnen ook die dag de medaille ophalen. Kaarten zijn vanaf heden te koop en kunnen tot en met 16 september aan de kassa van het zwembad gekocht worden. Van elk verkocht kaartje doneert Aquacentrum Den Helder een deel aan de Maarten van der Weijden Foundation.

Maarten van der Weijden
Tijdens de Zwem4daagse week zal Maarten verschillende zwembaden bezoeken om de deelnemers te motiveren alles te geven. Deze baden bezoekt hij niet zomaar, Maarten zal de hele route tussen de deelnemende zwembaden fietsend en hardlopend afleggen en op deze manier met elkaar verbinden. Maarten hoopt dat zoveel mogelijk mensen met hem in beweging komen en mee gaan doen aan de Zwem4daagse om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Maarten van der Weijden is aanwezig in zwembad Het Heersdiep op zondag 19 september tussen 9:30 en 10:30 uur. Hij zal dat uur de zwemmers komen aanmoedigen en iedereen die de Zwem4daagse heeft volbracht de felbegeerde medaille overhandigen.

Doneren
Zwemmers kunnen via de website: https://zwem4daagse.mvdwfoundation.nl/evenement/den-helder zich laten sponsoren en daarmee donaties ophalen voor kankeronderzoek. Ook als u alleen wilt doneren en niet komt zwemmen, kan dat via de voorgaande website. Op de slotdag vergeeft Stichting Aquacentrum Den Helder een jaar lang gratis vrij zwemmen aan de deelnemer die de meeste donaties heeft opgehaald voor de Maarten van der Weijden Foundation.

De zwemvierdaagse is naast een sportief evenement bovenal gezellig. Medewerkers van Aquacentrum Den Helder en verenigingen die gebruik maken van zwembad Het Heersdiep organiseren leuke activiteiten in en rondom het buitenbad en recreatiebad.

Meer informatie is beschikbaar via https://acdh.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button