Cultuur/Natuur

Ga mee op zoek naar parnassia in Refugium bij Den Helder

Den Helder – Parnassia is een van de mooiste planten van de duinen. Zondag 28 augustus kunnen wandelaars er naar op zoek met een gids van Landschap Noord-Holland in het Refugium bij Den Helder, normaal afgesloten gebied. Wie gaat mee op zoek naar de parnassia? Ook de piepkleine nectarbolletjes die er goudkleurig uitzien zijn prachtig.

In het midden van de bloem zit een soort bolletje, waaruit na rijping de minuscule zaden weg dwarrelen. Natuurlijk zijn er in het Refugium meer soorten die het bekijken waard zijn, zoals orchideeën. Het is altijd leuk om er iets meer over te horen. Hoe komt de plant aan zijn naam, heeft hij bijzondere kwaliteiten? Onderweg worden natuurlijk ook de vogels en andere dieren bekeken.

Kinderen zijn ook van harte welkom. Trek goede en waterdichte schoenen aan. Bij voorkeur reserveren, ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 28 augustus van 13:30 uur tot 15:30 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button