Hollands Kroon

Plannen voor woningbouw op locatie De Meertuin in Slootdorp

Slootdorp – De plannen voor woningbouw op de oude locatie van basisschool De Meertuin in Slootdorp zijn bekend. Sinds de bouw van de nieuwe brede school aan de Koningin Beatrixlaan heeft het gebouw aan de Langeweg geen functie meer. Het staat sinds vorig jaar leeg en zal gesloopt worden. Op de plek van de oude basisschool komen 23 woningen. Ook zal de fysiotherapiepraktijk verhuizen naar de locatie.

Het gebouw aan de Langeweg is in de jaren ’50 gebouwd. De lagere landbouwschool ging als eerste gebruik maken van dit gebouw. Sinds 1985 heeft basisschool De Regenboog hier jarenlang haar onderkomen gehad. In 2014 ging deze school samen verder met basisschool De Zaaier en werd het De Meertuin. Deze nieuwe school bleef in dit gebouw zitten in afwachting van een nieuw onderkomen. Na de zomer van 2021 ging De Meertuin over naar de nieuwe school. Vanaf die tijd staat het oude schoolpand leeg.

De gemeente vindt dat er, vanwege de krapte op de woningmarkt, woningbouw mogelijk gemaakt moet worden op deze locatie. In een bericht op de website laat Hollands Kroon weten dat een lokale ondernemer zich heeft gemeld die de woningen zou kunnen bouwen. Daarnaast heeft deze partij afspraken gemaakt met de lokale fysiotherapiepraktijk, die zou kunnen meeverhuizen. Deze is nu gevestigd in een ander gemeentelijk gebouw in Slootdorp. Hier heeft ook de brandweer een plek en verder zit er een gymzaal in. De gemeente wil ook voor dit verouderde gebouw uiteindelijk een nieuwe invulling zoeken.

Er komt aan de Langeweg een mix van verschillende woningen. Het gaat om rijtjeswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De gemeente is blij dat de ontwikkelingen voor zowel jongeren als ouderen mogelijkheden bieden: “De huizenmarkt is op dit moment erg krap. Er zijn woningen voor starters en senioren nodig en die gaan in dit plan komen. Dit plan draagt daarmee bij aan de leefbaarheid in het dorp, ook door behoud van de fysio.” De planning is dat de contracten binnenkort worden gesloten, daarna wordt de bestemmingsplanprocedure verder gevolgd.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button