Jeugd

Zomerbingo, Nachtvlinders en Strand Adventure bij De Helderse Vallei

Den Helder – In Den Helder of omgeving tijdens de zomervakantie? Kom dan naar De Helderse Vallei, want daar is genoeg te beleven!

Zomerbingo
Leen tussen dinsdag 23 en zondag 28 augustus de zomer bingokaart bij de balie in het duurzaamheidscentrum en ga buiten op zoek naar de zomer… wie kan alle zomerse natuurelementen vinden? Kruis ze aan op de bingokaart. Omdat de Helderse Vallei de activiteiten graag zo duurzaam mogelijk aan wil bieden, lenen gebruikers de bingokaart en leveren zij hem na gebruik weer in, zodat iemand anders er ook gebruik van kan maken. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot ongeveer 12 jaar. Vooraf aanmelden is niet nodig, de bingo is tussen 11.00 uur en 16.00 uur.

Nachtvlinders in de Donkere Duinen
In de Donkere Duinen komen enkele honderden soorten nachtvlinders voor. Die vliegen niet allemaal in augustus, maar wel veel. Ga op dinsdag 23 augustus met De Helderse Vallei mee op excursie om nachtvlinders te ontdekken. De excursie start om 22.00 uur bij de ingang van de Donkere Duinen, ter hoogte van Jan Verfailleweg 620. Gezamenlijk gaan mensen het gebied in waar nachtvlinderkenner Klaas Kaag klaar staat. Hij zal met behulp van een sterke lamp de nachtvlinders naar een wit laken lokken, zodat deelnemers ze goed kunnen bekijken. Voor de beestjes is er een stroopmengsel gesmeerd op de bomen die wat verder weg in het donker staan, zodat de vele soorten te zien zijn. Met een beetje geluk zijn er ook nog wat rupsen van soorten die al eerder in het jaar hebben rondgevlogen te zien. De excursie is geschikt voor iedereen en duurt tot ongeveer 0.00 uur. Deelname kost €2,- per persoon, gepast betalen bij aanvang excursie. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Strand adventure

In de zee leven allerlei dieren. Weten welke? Ontmoet dan op donderdag 25 augustus educatief medewerker Marcel van De Helderse Vallei op het strand. Tijdens de excursie, die duurt van 14.00 uur tot 15.00 uur, mogen kinderen hem helpen om met een groot ‘kornet’ door de zee te vissen en te kijken welke dieren zich allemaal laten zien. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen van 4 tot 12 jaar kost €2,- per persoon. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223 612 555.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Back to top button