Cultuur/NatuurDen HelderUitgaan

Zomerdromen na twee jaar afwezigheid weer terug

Adverentie

Den Helder – Zomerdromen is zondag 4 september terug na twee jaar afwezigheid. Voor de zestiende keer kunnen families, vrienden en bekenden elkaar ontmoeten in het Timorpark en genieten van een mooie dag met marktkramen, hapjes en drankjes, muziek, dans en leuke activiteiten voor kinderen. Het programma van Zomerdromen bestaat uit meerdere onderdelen, onder andere een markt met verschillende kramen met een Engelse uitstraling. Van meubeltjes tot brocante, van prachtige sieraden tot babykleding en heerlijke thee.

Bezoekers kunnen dit jaar genieten bij Tetra-Town. Dit is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van Tetra-pakken; de lege drankdozen. Mensen kunnen heerlijk zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetra-parasol te genieten van de bijzondere sfeer. Op het Tetra-terras worden gezellige country plaatjes gedraaid op een ouderwetse pick up. Elke bezoeker van het Tetra-Town kan z’n eigen hoed of pet maken onder begeleiding van de Tetra-werkers. Met hun eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de bezoekers uit en verspreiden zo de sfeer over het festivalterrein van Zomerdromen. Ook Stichting Kinderopvang is aanwezig om de kinderen te vermaken.

Serviceclubs
Tijdens deze dag zorgen verschillende serviceclubs uit Den Helder voor heerlijke hapjes en drankjes. De opbrengst van de serviceclubs komt ten bate van het goede doel. Zoals ieder jaar zijn dat onder andere de gratis muziekconcerten en shows in het Timorpark.

Danspodium

Ook dit jaar is er een danspodium. Hieronder het schema;
12.30 uur – Werelddans Rinske Posthumus
13.00 uur – Rik Niks show en meedansen kids op podium
13.30 uur – Tai Chi Jan Plomp
14.00 uur – Triade dans
14.30 uur – Werelddans Rinske Posthumus
15.00 uur – Rik Niks show en meedansen kids op podium
15 30 uur – Tai Chi Jan Plomp
16.00 uur – Triade dans

Muziekpodium

De muziektent biedt plaats aan muzikanten uit de regio met een romantisch repertoire. Hieronder het schema;
12.00 uur tot 12.30 uur – Ineke & Arco
12.45 uur tot 13.15 uur – Andy de Ronde
13.30 uur tot 14.00 uur – Kim Venema en Huub Ramler
14.15 uur tot 14.45 uur – JeKoen
15.00 uur tot 15.30 uur – Patrick & Sonja
15.45 uur tot 16.15 uur – Josh van den Berg

Pieternel
Van 16.30 uur tot 17.30 uur kunnen bezoekers genieten van muziek door Pieternel. Anno 2022 roept countrymuziek meer beelden op dan alleen die van een verlaten prairie, galopperende paarden en stoere cowboys. Het genre is synoniem voor uitverkochte stadions, grote hits en glansrijke carrières. En niet alleen op de Amerikaanse bakermat. Ook Nederland kent een grote subcultuur van fanatieke country liefhebbers. Zij stonden aan de basis van het succes van bijvoorbeeld Douwe Bob en aanstormend talent Pieternel. Pieternel heeft een gevarieerd muzikaal programma. Het is een feest van herkenning, waarin het rijke geluid van Nashville centraal staat. Ze speelt haar eigen muziek en muziek van hedendaagse artiesten als Chris Stapleton, John Mayer en Brandi Carlile maar ook klassiekers uit het country-, folk- en bluegrass songbook.

Zomerdromen wordt georganiseerd door De Vrienden van Den Helder, waar Zomerdromers Petra Clowting, Marloes Vreugdenhil en Kim Smit nu onderdeel van uitmaken.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

1 reactie

Wellicht ook interessant

Back to top button
%d bloggers liken dit: