Uitgaan

Fiets langs het Den Helder van kunstenaar R.W. van de Wint

Advertentie:

Citymarketing Den Helder heeft een ontdekkingstocht georganiseerd op zondag 29 september. Al fietsend langs openluchtmuseum de Nollen, de duinen, bunkers, de stelling Den Helder en verschillende forten.

Programma
Om 10.00 uur worden de fietsers ontvangen bij het Nollenproject met koffie en thee. Daarna volgt een rondleiding. Hierbij maken de deelnemers kennis met het gedachtegoed van R.W. van de Wint en het landschap De Nollen, bunkers en kunst. Om 11.30 uur is het vertrek per fiets richting Fort Kijkduin. Onder leiding van een gids van de Helderse Vereniging van Sociale Geschiedenis, deze geeft onderweg uitleg over wat er allemaal te zien is. Op de route van de Nollen naar Fort Kijkduin wordt een korte stop gemaakt bij Fort Dirksz Admiraal en bij het Beeldenfort.

12.30 uur is de aankomst bij Fort Kijkduin. Hier vindt de lunch plaats en krijgen de fietsers een rondleiding. Om 14.45 uur vertrekken de fietsers richting de oude Rijkswerf Willemsoord over de dijk (wellicht onderweg korte stop voor een selfie met de vuurtoren). Eenmaal daar aangekomen vertelt de gids kort over Willemsoord en daarna is er vrije tijd om de middag verder in te vullen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij het R.W. van de Wint kunstwerk dat siert op Willemsoord of gebouw School 7, waar Van de Wint ook atelier heeft gehouden.

Reserveren
Dit culturele fietsarrangement kost € 27,50 per persoon. Deze prijs is gebaseerd op basis van een eigen fiets. Tegen meerprijs kan een fiets gehuurd worden. Museumjaarkaarthouders betalen € 22,50 per persoon. De  museumjaarkaart moet meegenomen worden. Er kunnen maximaal 25 personen mee.

Boeken gaat eenvoudig via info@citymarketingdenhelder.nl voor uiterlijk 26 september 16.00 uur.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button