Hollands Kroon

Huisvesting extra arbeidsmigranten nog niet zeker

Advertentie:

Inwoners van buurtschap Moerbeek in ’t Veld heeft van de bezwarencommissie deels gelijk gekregen in hun klachten over de huisvesting van extra arbeidsmigranten. De bouwvergunning voor het plan van bloembollenbedrijf Wit om slaapplaatsen te verzorgen voor zo’n zestig buitenlandse werknemers is zodoende alsnog geweigerd.

De uitgebreide procedure moet nu worden doorlopen om alsnog een bouwvergunning te verkrijgen. “Er is op dit moment geen reden om de omgevingsvergunning te weigeren, zoals de commissie voorstelt”, aldus het college. De drie bezwaarmakers die gelijk hebben gekregen, krijgen de proceskosten door de gemeente Hollands Kroon vergoed.

Er werd eerder dit jaar verhit gereageerd door buurtbewoners op het plan van het bloembollenbedrijf om de huisvesting uit te breiden. “Straks wonen hier meer Polen dan Moerbekers”, klonk het toen. Nog meer arbeidsmigranten huisvesten dan er nu al zitten, werd gezien als een te grote belasting voor het buurtschap. Het bloembollenbedrijf wilde destijds niet reageren.

Bron: Mediapartner NH

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button