Sport

Move to be Better

Adverentie

Een unieke samenwerking tussen SV Noordkop atletiek, Praktijkondersteuner van de Huisarts, Rik Bodylanguage en aangepast sporten van Team Sportservice. Dat is “Move to be Better”. Alle partijen zetten zich in voor mensen die willen starten met wandelen of hardlopen. Het doel is dat mensen zich lekkerder in hun vel gaan voelen, beter om kunnen gaan met stress of burn-outklachten. Of gewoon laagdrempelig willen starten met bewegen.

De nieuwe cursus van acht weken (en terugkomdag) start op woensdag 16 oktober bij atletiekvereniging SV Noordkop aan de Ruyghweg. De bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavond van 18.30 tot 20.15 uur. In bijeenkomst 1 tot en met 4 is tijdens het eerste uur de mogelijkheid gezondheidsvoorlichting te volgen. Een praktijkondersteuner van de Huisarts bespreekt dan thema’s zoals omgaan met stress, piekeren, slapen en leefstijl. Het tweede uur is voor wandelen of hardlopen.

Bijeenkomst 4 tot en met 8 is er alleen wandelen en hardlopen. Daarnaast kan gebruik worden gemaakt van kennismakingslessen bij Rik Bodylanguage, met Tai-Chi, Yoga en Fitness. Het beweegprogramma is op maat en het gaat vooral om het ervaren van plezier in bewegen. De wandel of hardlooplessen kosten €27,50 De kosten voor de gezondheidslessen worden vergoed uit de basisverzekering, wanneer de huisarts bij Vicino is aangesloten ( gaat niet van uw eigen risico af).

Meer informatie of aanmelden via Saskia Verijzer van Team Sportservice Den Helder: sverijzer@sportservicenoordholland.nl / 0223-684726

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button