Uitgaan

Nieuw seizoen kroonconcerten in Hippolytuskerk

Adverentie

Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk begint zondag 29 september weer met het eerste Kroonconcert van het nieuwe seizoen 2019/2020 in de Hippolytuskerk aan het Kerkplein in Hippolytushoef. Het belooft weer een mooie serie te worden.

Het oorspronkelijk voor 29 september aangekondigde Menuetto Trio kan door omstandigheden niet optreden en wordt op waardige wijze vervangen door een hobo trio. Dat bestaat uit Inge Ariesen, Peter Lacović, en Cèlia Tort Pujol, drie studenten aan het Conservatorium van Amsterdam. Op twee hobo’s en een althobo voeren zij onder andere van Beethoven een trio uit, evenals zijn variaties op ‘Là ci darem la mano’ van Mozart. Daarnaast nog werken van Beethovens tijdgenoot Anton Wranitzky, van Benjamin Britten en Gordon Jacob, en enkele variaties op volksliedjes. Kortom, een zeer gevarieerd programma.

Kaarslichtconcerten
Zondag 27 oktober: Marc Pantus –  zang en Daan Boertien – piano.
Met  “Die Winterreise” van Franz Schubert. In 2018 op plaats 1 in de Hart & Ziellijst van NPO Radio 4. Een middag om nooit te vergeten.
Zondag 25 oktober: Duo Colet Nierop – Marije Vijselaar – twee harpen.
Vol enthousiasme, passie en liefde laten de dames hun harpen zingen.
Zondag 26 januari: Maria de Fátima met haar trio – Portugese fado.
Fado is het Portugese levenslied: verdriet, melancholie, blijheid en weemoed, maar ook de feeststemming. Dit wilt u niet missen.
Zondag 23 februari: The Hague String Trio – viool, altviool en cello.
Een middag met een fantastisch strijktrio van bevlogen orkestmusici.
Zondag 22 maart: Duo Huijnen & Hopman – viool en accordeon.
Met volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek. Een meeslepende middag.

Alle concerten beginnen om 15.30 uur en kosten € 15,00. De kosten voor het concert van Maria de Fátima op 26 januari zijn € 18.00. Een abonnement voor alle zes Kroonconcerten kost € 75,00 en vier concerten naar keuze zijn € 55,00. Kaarten zijn voor het concert verkrijgbaar in de kerk (zolang de voorraad strekt). Reserveren tot en met de donderdag voor het concert via de website: www.dekroonconcerten.nl. Na betaling worden de toegangskaart(en) per e-mail toegestuurd. Geen internet? Kaarten kunnen ook gekocht worden via 0227 59 25 09.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button