Hollands Kroon

Trainingen over autisme en LVB

Adverentie

Team Sportservice Schagen en Incluzio Hollands Kroon merken een toenemende vraag naar educatie over licht verstandelijke beperking (LVB) en autisme. Dit vanuit ouders en scholen, maar ook vanuit sportverenigingen en beweegaanbieders.

“Het is voor kinderen met autisme en/of LVB belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid, daarom gaat het wijkteam Incluzio Hollands Kroon op 7 en 8 oktober trainingen geven voor sportclubs uit Hollands Kroon.”, vertelt Ewout Heuvelman, teamcoach Jeugd van Incluzio Hollands Kroon.

Belevingswereld
“De belevingswereld van iemand met autisme is doorgaans anders. Informatie kan anders worden geïnterpreteerd, prikkels van buitenaf kunnen op andere wijze gefilterd worden en sociale interactie wordt soms anders beleefd. Het is daarom belangrijk dat betrokken mensen de belevingswereld van iemand met autisme beter leren begrijpen en weten hoe je ermee om kunt gaan.“, licht Heuvelman toe.

Hoe sluit je aan bij jongeren met autisme? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die centraal staan. “We merkten in onze dagelijkse werkzaamheden dat er een grote behoefte is aan educatie op dit gebied. Educatie in de vorm van een twee uur durende training die laagdrempelig en gratis is. En niet onbelangrijk: voor iedere coach, trainer of beweegaanbieder uit Hollands Kroon toegankelijk.”, geeft Heuvelman aan. Team Sportservice Schagen heeft alle sport- en beweegaanbieders een uitnodiging gestuurd.

Aanmelden
De trainingen worden aangeboden op 7 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur in Triplo Anna Paulowna, Sportlaan 36 en 8 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur in Wieringerwerf, Westrak 208. Om de training interactief te houden geldt een maximum aantal deelnemers. Sport- en beweegaanbieders kunnen zich online inschrijven. Kijk op www.incluzio.nl/autismetraining voor meer informatie.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button