Den Helder

Wereldrecordpoging tatoeëren Mex Smit

Advertentie:

De 25-jarige Mex Smit is dinsdag om 12.00 uur begonnen met zijn wereldrecordpoging Tatoeëren. Maar liefst 62 uur lang prikt hij de naaldjes op zijn ‘slachtoffer Twan Surtel. Alles is officieel aangemeld bij Guinness en moet via foto- en video-opnamen worden vastgelegd. Zijn model Twan ziet het helemaal zitten, hij heeft 100% vertrouwen in Mex, ook dat hij na 40 uur nog mooie lijnen kan maken. Smit heeft niet lekker geslapen vannacht, maar heeft er wel heel veel zin in. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij het record gaat verbreken.

Mex en Bianca in de shop aan de Spoorstraat (DHfoto)

Shop n de Spoorstraat
De inktkunstenaar opende zijn Tattoo’s by Dox op 1 augustus in de Spoorstraat. Zelf doet hij de grote projecten en sinds kort is ook Bianca Vlaar aanwezig voor permanente make-up en kleine tatoeages. Ze zijn van dinsdag tot zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur aan het werk en dat zorgt ervoor dat ze geen lange wachtlijsten hebben.

Mex Smit
Op twaalfjarige leeftijd maakte hij een werkstuk over tatoeëren en stapte brutaal een shop binnen om van alles te vragen. Hij werd enthousiast ontvangen en de kunstenaars kwamen hem zelfs ondersteunen bij zijn presentatie op school. Toen ze zijn tekeningen en ontwerpen zagen werd hij uitgenodigd om stage te komen lopen. Dat is op 12-jarige leeftijd best uniek te noemen. Op zijn veertiende zette hij zijn eerste kunstwerk en dat was naar volle tevredenheid van de klant.

ZZP’er
In 2018 schreef hij zich in als ondernemer en werkte bij verschillende shops. Op 1 november opende hij zijn eigen shop in Hippolytushoef en kwam er achter dat wel heel veel van zijn klanten vanuit Den Helder naar hem toekwamen voor een tatoeage. De keuze om een shop in Den Helder te beginnen was voor hem dan ook een hele logische. Momenteel woont hij nog in Wieringerwaard, maar vanaf 1 oktober wordt hij officieel inwoner van Den Helder.

Mex en ‘canvas’ Twan nemen nog even de ontwerpen voor de komende 62 uur door (DHfoto)
Toon meer

DHfoto

DHFoto is een vaste redactiepartner van Regio Noordkop. Het bedrijf is gevestigd in Den Helder en bereikbaar via 06 - 52 42 12 11

Wellicht ook interessant

Back to top button