Den Helder

Zes nieuwe gemeentelijke monumenten

Den Helder – Het college heeft besloten zes gebouwen uit de wederopbouwperiode aan te wijzen als gemeentelijke monumenten. Tijdens de inmiddels afgeronde bezwaarperiode is een zienswijze ontvangen, maar die heeft niet geleid tot een wijziging van besluit.

De zes nieuwe gemeentelijke monumenten zijn nabij de H.A. Lorentzstraat de klokkentoren van de Opstandingskerk, de Nicolaaskerk (Duinbrink), de Eben Haëzerschool, de woning aan de Westgracht 44-45, het Marine sportcomplex aan de Ruyghweg (entreegebouw en kleedgebouw) en tenslotte het gebouw waar vroeger Openbare Werken was te vinden, aan de Sportlaan 62.

De monumenten worden bijgeschreven in het erfgoedregister van de gemeente Den Helder.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button