Hollands KroonPolitiek

Raad akkoord met pro-forma beroep tegen reactieve aanwijzing provincie

Advertentie:

Hollands Kroon – Een meerderheid van de raad van Hollands Kroon stemde donderdagavond in met het indienen van een pro-forma beroep tegen de reactieve aanwijzing van de provincie tegen het bestemmingsplan voor het datacenter op deelgebied B1. Het beroep is vooralsnog enkel bedoeld om de deadline veilig te stellen en er volgt dus nog geen inhoudelijke behandeling.

Niet alle raadsleden waren voor het beroep. GroenLinks, Onafhankelijk Hollands Kroon en Anders! stemden tegen. Zij vinden de zorgen van de provincie terecht en hopen dan ook dat er via juridische wegen nog een stokje kan worden gestoken voor de uitbreiding van Agriport. De provincie vindt de verkeersstromen bij het bestemmingplan namelijk niet goed geregeld en heeft daarom een reactieve aanwijzing gegeven tegen dit plan, waardoor de start van het bestemmingsplan wordt verhinderd.

Wethouder Theo Groot
Wethouder Theo Groot benadrukt dat er constructieve gesprekken worden gevoerd met de provincie en dat de verwachting nog steeds is dat de twee overheden er samen uit zullen komen. De hoop is dat dit vóór het einde van het jaar is afgerond. “Maar pin me er niet op vast”, zo verzocht Groot. Ook de termijn voor de beroepsgrond is onduidelijk, dat is volgens de portefeuillehouder een afweging van de rechter. Eerder werd bekend dat de inmening van andere belanghebbenden de rechter mogelijk zal doen bepalen dat een juridische overweging noodzakelijk is.

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos was in het verleden werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. In 2023 maakte hij de overstap naar Binnenlands Bestuur. Tegenwoordig is hij op vrijwillige basis een van de presentatoren van De Week op Zaterdag, op de radiozender van Regio Noordkop.

Wellicht ook interessant

Back to top button