GR2022DH

Voor ouderen voldoende keuzemogelijkheden: In Den Helder staan straks twee seniorenpartijen op het stembiljet

Den Helder – Twee lokale partijen in Den Helder bundelen hun krachten: Gemeentebelangen en de Seniorenpartij gaan bij de komende gemeenteraadsverkiezingen als één verder onder de naam: Seniorenpartij. De nieuwe lijsttrekker wordt Nancy List, nu fractievoorzitter van Gemeentebelangen. De partij die zich eerder afsplitste van de Seniorenpartij, nu genaamd Senioren Actief, doet ook gewoon weer mee aan de verkiezingen.

List zit momenteel als enige raadslid voor Gemeentebelangen in de gemeenteraad, de partij heeft één zetel. De Seniorenpartij heeft geen zetels meer, nadat raadsleden Carla van Driesten en Marinus Vermooten medio 2020 aangaven het vertrouwen in hun wethouder Remco Duijnker verloren te zijn en vervolgens uit de partij stapten. Zij zitten nog steeds met twee zetels in de raad onder de naam Senioren Actief. Duijnker bleef aan als wethouder nadat bleek dat hij zich kon aansluiten bij coalitiepartij Beter voor Den Helder. Voor de komende verkiezingen, in maart 2022, zal Duijnker weer op de kiestlijst staan voor de Seniorenpartij.

Concurrentieslag
Duijnker maakt zich geen zorgen om het feit dat er straks twee partijen zijn met het woord ‘senioren’ in de naam. Er zijn volgens hem namelijk duidelijke verschillen tussen de twee partijen: “Wij gaan uit van de sterkte en ervaring die senioren meebrengen, zodoende een belangrijke bijdrage aan onze samenleving. Senioren Actief gaat ervan uit dat senioren tot niets meer in staat zijn, en afgeschreven. Dat ze alleen maar bestaan uit hulpbehoevende ouderen. Daarnaast is ‘Senioren’ niet auteursrechtelijk beschermd, dus voor de rest maak ik me niet zo druk. Het verschil in de partijen is ook dat wij wel verantwoordelijkheid willen en durven nemen. Dus niet meteen wegrennen bij kritische geluiden.”

Ook van Driesten geeft namens haar partij aan niet in te zitten over een mogelijke concurrentie: “Ik maak mij daar voorlopig nog niet druk om. Wij hebben een prachtige lijst met een goede lijsttrekker die maandag definitief wordt gekozen. Onze belangen zijn de ouderen maar wij vergeten ook de jongeren niet. Want, zonder jeugd geen ouderen. Ik sta zelf ook weer op de lijst en wij gaan het zien. Er komt geen concurrentieslag, daar zijn de inwoners niet mee gebaat en dat gebeurt in de politiek al genoeg.” Wel vraagt van Driesten zich af wat de reden is van de fusie tussen Gemeentebelangen en de Seniorenpartij: “Ik begrijp niet dat meneer Duijnker, die volgens ons niet zoveel heeft gepresteerd, terug komt samen met Gemeentebelangen. Het zal voor hun van belang zijn.”

Eerder had Van Driesten aangegeven te willen stoppen met de politiek, maar ze geeft nu aan toch door te gaan, zij het in een andere rol: “Ik heb met de fractie een goed gesprek gehad en ik word geen lijsttrekker en doe dus een stapje terug. Mijn dossierkennis van de afgelopen 10 jaar is belangrijk voor de partij.”

Toon meer

Stijn Vos

Stijn Vos is werkzaam als politiek verslaggever bij Regio Noordkop. E-mail: stijn@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

5 reacties

 1. nog meer clubjes, straks 10 wethouders op deze manier?
  het is hier echt een mickey mouse gemeente(raad)

 2. Senioren ? Lijkt wel een kleuterklas. Als jij met die gaat spelen, ben je me vriendje niet meer. En zo meer van die onzin.

 3. Wethouder Remco Duijnker (Beter voor Den Helder) en raadslid Nancy List (gemeentebelangen) gaan de komende verkiezingen in als Seniorenpartij Den Helder…

  Beter voor Den Helder, nu de grootste partij in Den Helder weet dat ze na de verkiezingen zullen worden gedecimeerd naar het aantal zetels van de huidige Stadspartij. Veel beloven, niets uitvoeren.

  De meeste partijen hebben jongeren afdelingen. Om Beter voor Den Helder toch nog een beetje op de kaart te houden, gaan zij nu een ouderenafdeling opstarten onder de naam Seniorenpartij Den Helder.

  Normaal gesproken wordt een Wethouder de deur gewezen als hij aankondigt na de verkiezingen te vertrekken om onder een andere naam in de politiek te blijven. Maar Beter voor Den Helder houd de wethouder in stand, en geeft daarmee zonder woorden toe dat ze het gaat om een hoger doel. Macht houden na het bedrog richting de kiezer.
  En het wordt nog erger als Seniorenpartij Den Helder smaad nodig heeft richting hun concurrerende partij Senioren Actief. De zittende ouderenpartij in de gemeenteraad van Den Helder. In een interview voor regionoordkop.nl suggereert de wethouder dat de seniorenpartij alleen bestaat uit “hulpbehoevende senioren”, en dat deze partij zou vinden dat er alleen hulpbehoevende senioren zouden zijn of mensen die zijn afgeschreven.

  Helder Onafhankelijk! heeft jarenlang samengewerkt met de raadsleden uit Senioren Actief. Marinus Vermooten is jaren lang lid bij ons geweest en is zeker niet een hulpbehoevende senior zoals Wethouder Remco Duijnker beweert. Carla van Driesten is een betrouwbare politica waar goed zaken mee te doen is.

  Helder Onafhankelijk! vind uitsluiting van partijen niet kunnen. Toch heeft het bestuur besloten om voor de verkiezingen al bekend te maken niet te willen samenwerken met Seniorenpartij Den Helder. Een partij op de inhoud en met feiten te bestrijden, is geen enkel bezwaar tijdens verkiezingstijd. Echter partijen te bestempelen, dat zij bestaan uit enkel hulpbehoevende senioren gaat het bestuur van Helder Onafhankelijk! te ver.

  Senioren actief komt op voor de senioren, door grotendeels senioren. Iemand mag dan met pensioen zijn, maar dan ben je niet afgeschreven voor de maatschappij. Wij gaan graag met Senioren actief in debat om ook voor senioren een betere leefomgeving te creëren in Den Helder, Julianadorp en Huisduinen.

  Iedere politieke partij in Den Helder durft verantwoording te nemen, om na een (harde) verkiezingsstrijd onze stad te besturen. Helder Onafhankelijk! wil deze verantwoordelijkheid op zich nemen door na de verkiezingen open te staan voor alle partijen. Samenwerking kan zeker met VVD, CDA, D66, Groen Links, PvdA, PVV en vanaf heden met bijna alle lokale partijen. Echter niet meer met Seniorenpartij Den Helder, die hebben hun kans wat ons betreft verspeeld door Senioren Actief te bestempelen als “hulpbehoevende” ouderen…

  Seniorenpartij Den Helder heeft niets met senioren… Want iedere senior die zich wil inzetten voor de samenleving en maatschappij wordt weggezet als hulpbehoevende ouderen…

 4. Een opkomst percentage van 0 % in Den Helder .Dat zou pas een signaal zijn naar de verrotte politiek in Den Helder.Dat zou in ieder geval de aandacht trekken van alle grote kranten ,het journaal en alle niets zeggende praat programma’S op tv .
  Stel je eens voor : al die verslaggevers die jutters komen interviewen op straat en die dan vertellen hoe verrot de politieke elite hier is.

 5. Helemaal mee eens ,helaas is de Helderse politiek natuurlijk gewoon een afspiegeling van Den Haag.Liegen en bedriegen, vriendjes politiek .Door en door verrot .

Back to top button
%d bloggers liken dit: