Den HelderSport

Noordkop Atletiek organiseert Trailrun

Advertentie:

Den Helder – Noordkop Atletiek organiseert zaterdag 1 oktober 2022 in samenwerking met een eigen Noordkop-Trail Team weer de Trailrun vanaf de Helderse Vallei. Er is voor iedere sporter wel een afstand die gelopen kan worden, zelfs ook voor kinderen (9 tot en met 12 jaar). De trailrun is een crosscountry afstandsloop, een prestatieloop, geen wedstrijd, waarbij niet alleen de prestatie voorop staat maar ook het plezier van actief bezig zijn in de mooie natuur die ons omringd in eigen omgeving.

Er worden avontuurlijke routes variërend in lengte van 8,5 (minimum leeftijd 13 jaar), 16,5 en 22 kilometer uitgezet door de natuurgebieden Donkere Duinen, Mariëndal, Grafelijkheidsduinen en langs het strand. Voor de kids is een ronde uitgezet van 1,5 kilometer in de omgeving van de Helderse Vallei. Startpunt is het openluchttheater van de Helderse Vallei. In het bezoekerscentrum kunnen de startnummers worden opgehaald en eventueel achterlaten tassen/kleding worden afgegeven.

Er wordt met korte tussenpozen gestart, zodat iedere deelnemer zijn eigen tempo en route kan volgen. Starttijden zijn voor de 22 kilometer vanaf 09.00 uur, gevolgd door de 16,5 kilometer vanaf 09.30 uur, de kidsrun vanaf 09.45 uur, en tot slot de korte afstand 8,5 kilometer vanaf 10.00 uur. De organisatoren maken er weer een mooi evenement van en hopen op flinke deelname. Aan de voorbereiding, ondersteuning van de Helderse Vallei en de omgeving zal het niet liggen. Uiteraard is er voor iedereen na afloop een leuke herinnering van de Helderse Vallei voor deze prestatieloop. Opgeven voor de Trailrun kan tot en met woensdag 28 september via inschrijven.nl.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button