Kop van Noord-Holland

Online kunstlezing over Andalusië

Kop van Noord-Holland – Naast de prachtige steden Granada en Sevilla kent Andalusië ook een rijke kunstgeschiedenis. Op woensdag 21 september om 19:30 uur organiseert KopGroep Bibliotheken in samenwerking met Bureau Boeiend een online kunstlezing over de Spaanse streek. Krzysztof Dobrowolski-Onclin vertelt de deelnemers uitgebreid over Andalusië aan de hand van prachtige beelden.

Tijdens deze lezing maken de deelnemers kennis met de culturele rijkdom van Zuid-Spanje, met een nadruk op de kunst. Die rijkdom is mede de vrucht van een eeuwenlange samenleving van verschillende culturen, waar in het hedendaagse Spanje, maar ook Marokko nog steeds sporen van zijn. Steden als Córdoba, Jaén, Sevilla en Granada, maar ook vergelijkingen met Marrakech, komen ter sprake. De spreker laat al dit moois zien tegen de historische achtergrond van politieke verdragen, oorlogen, religieuze twisten en middeleeuwse geopolitiek.

Deelnemers volgen de lezing thuis via het makkelijk te gebruiken programma Zoom. Ze zien alle afbeeldingen en horen de spreker praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Kaarten zijn voor €5,- te koop via www.kopgroepbibliotheken.nl.

Toon meer

Leanne van Gemeren

Mijn naam is Leanne van Gemeren (21). Ik ben werkzaam bij Regio Noordkop als Redactiemedewerker en studeer Creative Business. Ik ben bereikbaar via leanne@regionoordkop.nl

Wellicht ook interessant

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to top button