Sport

Glenn van Nierop derde in Couëron

Adverentie

Den Helder – Drievoudig winnaar van de Tour de Lasalle Glenn van Nierop werd zaterdagavond derde in een internationale stayerswedstrijd in het Franse stadje Couëron. Een wedstrijd over drie manches. De derde en laatste manche over 25 kilometer was beslissend. De winnaar was de Frans regerend kampioen Joseph Berlin Simon (brons bij het EK) nipt voor de Belg Arne Groote. Glenn volgde op 25 meter als derde.

Als antwoord op de vraag hoe het ging zei Glenn: “Na de twee series kende ik de baan goed en ging met vertrouwen beginnen aan de finale. Aan Nootdorper Christian Bosch, had ik een goede gangmaker. Ik hoefde geen trap te veel geven en werd door Christian op het juiste moment naar de derde plek geloodst. In de laatste beslissende ronden gaf Joseph zijn gangmaker een tikkie gas erbij. Net genoeg om mij op 25 meter te zetten. Meer dan tevreden beklom ik het ereschavot.”

Toon meer

Uwe Smit

Uwe is als vrijwilliger actief voor de omroep. Hij is twee keer per week werkzaam als bureauredacteur ter ondersteuning van de redactie. Contact met Uwe? Mail naar uwe@regionoordkop.nl.

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button