Sport

Handbal dames ZAP snel en fel

Adverentie

Breezand – De handbalsters van ZAP versloegen zaterdagavond ZVBB met 34-25. Het team van trainer Stefan Baars kwam snel en fel over, en dat geeft vertrouwen in de komende periode.

Vertrouwen
ZVBB had al twee wedstrijden gewonnen. En dat was niet tegen de minste tegenstanders, eerst van de nummer 1, VOC 2, en daarna van de nummer twee van het vorige seizoen Fortissimo. Beide keren werd er met 22-21 gewonnen. Baars had er vooraf alle vertrouwen in: “We hadden een goede trainingsweek opzitten. Het verlies tegen SEW 2 bood alleen maar perspectieven. Iedereen had er zin in en we begonnen zoals we wilde beginnen, snel en fel en in de dekking met veel druk op hun aanval.”

Dekking
Baars zag meer pluspunten: “het klopte vandaag in de dekking, er werd keihard gewerkt. Aanvallende speelden we fris en scoorde makkelijk. We hebben vanaf het begin het initiatief genomen, en niet meer weggegeven.”

Perspectief
Met rust stond het 18-14. In de tweede helft bleef het goed gaan, en de overwinning kwam geen moment in gevaar. “Dit spel biedt perspectief voor het vervolg van deze competitie. Positief was ook dat de bank ook goed aanwezig was met aanmoedigen.” De volgende tegenstander is zondag 24 september tegen MEOS uit. “We moeten naar Nederwaart, dat wordt een lange tocht en ongetwijfeld een interessante wedstrijd. Het is een technische en taaie ploeg dus de vorm van de dag gaat de uitslag bepalen.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button