Sport

HCSC voelt zich sterk

Adverentie

Den Helder – HCSC won zaterdag haar laatste bekerwedstrijd met 3-1 van Marken. Toch gaat het team van trainer Michel Kakisina niet verder in het bekertoernooi. Belangrijker voor HCSC is dat het in vorm is, en met vertrouwen volgende week aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

Niet scoren
HCSC liet in de eerste helft een sterke indruk achter. Kakisina zag dat zijn manschappen vijf goede kansen wisten te creëren. “Het was alleen jammer dat we nog niet tot scoren kwamen. Onze doelman Marlon Coco werd ook een paar keer op de proef gesteld en toonde zich zeer betrouwbaar.”

Bok

In de tweede helft werd het veldspel van de thuisploeg minder goed verzorgd. “Ze werden te onrustig en we hielden de bal minder goed in de ploeg. Onze centrale middenvelder Dario Wassenburg werd zeer fel op de huid gezeten.” Door Stan Bok werd het uiteindelijk 1-0. Daarna viel er een grote druk bij het team weg, en werd er weer goed gespeeld. Door Remco Vet werd het 2-0, zijn inzet kwam in de linker kruising terecht. Niet veel later werd het uit een counter 2-1. Door Fotigui Camara werd de zege veilig gesteld. Hij begon vanwege een kleine blessure op de bank maar liet als middenvelder een uitstekende indruk achter.

EDO
Ondanks de zege gaat HCSC niet verder in het bekertoernooi. “Dat is jammer want ons doelsaldo was minder dan dat van concurrent FC Den Helder. Belangrijker is het dat wij met een goed gevoel volgende week starten in de competitie. We zijn in vorm, en kunnen goede reeks wedstrijden gaan neerzetten. We beginnen zaterdag 23 september uit tegen EDO in Haarlem. Een roemruchte club uit het verleden.”

Toon meer

Albert Bronk

Albert Bronk is sportverslaggever bij Regio Noordkop. Je treft hem bij het voetbal, het wielrennen, hockey, zwemmen, judo en op tal van andere sportieve locaties. Tips, nieuws of suggesties voor Albert? Mail naar sport@regionoordkop.nl

Reageer op dit bericht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wellicht ook interessant

Back to top button