Noord-Holland

Een dag samen aan de slag voor bijen, vlinders en vogels

Advertentie:

Steeds minder bijen, insecten en vogels overleven in onze provincie. Op de Landelijke Natuurwerkdag zaterdag 2 november, in Noord-Holland gecoördineerd door Landschap Noord-Holland, kan iedereen daar zelf iets tegen doen. Op allerlei plekken kunnen bewoners zagen, harken, aanplanten en nog veel meer.

Kijk op natuurwerkdag.nl en reserveer op tijd een plekje. Dit is de kans om een steentje bij te dragen aan een rijke natuur in Noord-Holland. Dat kunnen we alleen samen.

Meer soortenrijkdom
Op 2 november kan iedereen zich inzetten voor meer soortenrijkdom in de natuur tijdens de grootste groene vrijwilligersactie van Nederland. Coördinator voor de Natuurwerkdag, Peter Mol: “Landschap Noord-Holland vindt het belangrijk dat er meer leefruimte komt voor kwetsbare planten en dieren. Daar werken boswachters in onze natuurgebieden dagelijks aan. En we krijgen daarbij hulp. Heel veel Noord-Hollanders steken als lid van een vrijwilligersgroep regelmatig de handen uit de mouwen, zowel in onze natuurterreinen als daarbuiten. Wij ondersteunen ze daarbij door het uitlenen van gereedschap en machines, cursussen en advies. Zij knotten bomen, leggen ijsvogelwanden aan, beschermen en tellen vogels of andere dieren en onderhouden bijzondere natuurgebiedjes. Tijdens de Natuurwerkdag iedereen komen helpen. Het enthousiasme op een van de 55 werklocaties werkt aanstekelijk.“

Vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage aan het onderhoud van (natuur)gebieden en de vergroting van de biodiversiteit in heel Noord-Holland. Met het programma Betrekken bij Groen steunt de provincie duizenden vrijwilligers. Daarom opent Gedeputeerde Esther Rommel dit jaar de Natuurwerkdag in Noord-Holland. Ze doet dit bij het Purmerbos Moeras. Ook diverse gemeenteraden zijn uitgenodigd om Natuurwerkdaglocaties te bezoeken.

Meehelpen de groene omgeving mooier te maken? Ga snel naar natuurwerkdag.nl en kies een leuke plek uit.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button