Den Helder

Eerste Beursvloer Helderse Uitdaging groot succes

Adverentie

Ruim vijftig deelnemers waren aanwezig op de eerste Beursvloer Den Helder en die hebben allemaal goed met elkaar onderhandeld. In totaal zijn 88 matches gemaakt met een waarde van ruim 50.000 euro.

De voorzitter van de Helderse Uitdaging, Karin van Harteveld, vertelde vlak voor de opening van de Beursvloer: “Het gaat erom hoe je in je eigen omgeving een bijdrage kunt leveren. Concreet: wij zorgen dat bedrijven en stichtingen en verenigingen met elkaar in contact komen. De rest volgt vanzelf.” En dat bleek, want nadat wethouder Pieter Kos via een slag op de gong de Beursvloer opende werd er meteen flink gehandeld en de ene na de andere match gemaakt.

De locatie waar de Beursvloer Den Helder plaatsvond was al een mooie match: het schoolgebouw van Beroepsonderwijs aan Zee. Wie denkt dat een schoolgebouw alleen voor scholieren is, heeft het mis: het is ook perfect voor allerlei evenementen zoals de Beursvloer. Directeur Hans van Beekum nodigt bedrijven dan ook van harte uit om aan Scholen aan Zee te denken als locatie voor bijeenkomsten. Ook de hulp van Helder Events bij de aankleding, Jongerenwerk Mee & De Wering bij het maken van een film en Notarissencombinatie Den Helder voor het vastleggen van de matches zijn al mooie matches die van tevoren werden gemaakt. Maar het ging om de deelnemers. En die gingen op volle kracht met elkaar in gesprek om matches te maken.

Vrijwilligersfeest
De meest waardevolle match van de avond was een match tussen twee stichtingen. Humanitas was op zoek naar een ruimte om een vrijwilligersfeest te organiseren. En hoe toepasselijk, Beroepsonderwijs aan Zee stelde die ruimte beschikbaar plus workshops en eten. Als tegenprestatie biedt Humanitas maatschappelijke stageplekken aan.

Het aanbod van de Rotary om hun foodtruck te gebruiken werd gretig afgenomen. De Buurtcamping Den Helder, Stichting Tour de Lasalle, Mee & De Wering en Consuminderhuis Het Fundament wisten een mooie match te maken voor hun organisatie. In ruil daarvoor wordt de foodtruck helemaal schoongemaakt, krijgen de leden van de Rotary een rondleiding en hulp bij hun jaarlijkse Santa Run.

Voorlezen
Een ander mooi voorbeeld: Parlan is op zoek naar vrijwilligers die willen voorlezen aan kinderen. Ze maakten met zowel de Soroptimistenclub als Rabobank Kop van Noord-Holland een match. Voor de laatstgenoemde gaat Parlan als dank gebak en koek maken.

Elke organisatie heeft wel foto’s, promotiemateriaal en hulp bij communicatie nodig. De mannen van Druktemaker, Zeeman Reclame Groep, Reclamebureau Den Helder en Bertil van Beek fotografie wisten dan ook vele matches te maken.

Het resultaat
In anderhalf uur tijd zorgden de organisaties en bedrijven voor 88 matches. Allemaal met gesloten beurzen. Zowel matches tussen bedrijven en organisaties als tussen organisaties onderling droegen bij aan dit fantastische resultaat. Alle matches bij elkaar vertegenwoordigen een waarde van € 53.320,-.

De Helderse Uitdaging biedt maatschappelijke organisaties en bedrijven de kans om iets voor elkaar te betekenen. Dit gebeurt het hele jaar door via de website www.helderseuitdaging.nl, maar ook eens per jaar tijdens de Beursvloer. Als vereniging, stichting of maatschappelijke organisatie heb je altijd wel spullen, handjes of kennis nodig. Tijdens de Beursvloer helpt de Helderse Uitdaging daarom mooie verbindingen met het bedrijfsleven te leggen. Verenigingen en stichtingen zoeken samen met het betreffende bedrijf naar een tegenprestatie die past bij het karakter van hun organisatie. Oftewel, handelen met gesloten beurs.

Toon meer

Ronald Boutkan

Bovenstaand bericht is geplaatst door Ronald Boutkan, algemeen directeur van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button