Hollands KroonSchagen

Home-Start Hollands Kroon en Schagen zoekt nieuwe vrijwilligers!

Advertentie:

Sinds 2014 wordt Home-Start, gecoördineerd door GGD Hollands Noorden, met succes uitgevoerd in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen. Home-Start en Home-Start plus geeft opvoedondersteuning aan (toekomstige) ouders met kinderen tot en met 17 jaar en draait op vrijwilligers. Home-Start heeft al heel veel gezinnen ondersteund en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Home-Start is een programma voor opvoedondersteuning, gericht op gezinnen die een kindje verwachten of met kinderen tot en met 17 jaar. Het ‘goud’ van Home-Start zijn de vrijwilligers, die een dagdeel per week bij een gezin op bezoek gaan. Zij ondersteunen het gezin bij de opvoeding van de kinderen en bieden praktische hulp en vriendschap. Ouders ervaren dit meestal als heel prettig. Ze kunnen bij de vrijwilliger, vaak een ervaren moeder (of vader), hun verhaal kwijt. Vaak worden gezinnen op het bestaan van Home-Start gewezen door het consultatiebureau, het wijkteam of een andere organisatie. Ouders kunnen zelf ook Home-Start aanvragen.

José Blom: “Home-Start richt zich op de ouders, meestal de moeders. Natuurlijk zijn wij er ook voor (alleenstaande) vaders. Het achterliggende idee is dat kinderen erbij gebaat zijn als hun ouders met zelfvertrouwen in het leven staan en goede relaties met anderen hebben. Home-Start ondersteunt veel verschillende typen gezinnen en juist die verschillen maken het voor een vrijwilliger boeiend. In Nederland kunnen ouders in ongeveer 130 gemeenten bij Home-Start om ondersteuning vragen.”

Vrijwilligers gezocht
Home-Start is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden die zich aanmelden, krijgen een voorbereidende cursus (6 dagdelen, start 7 november 2019), persoonlijke begeleiding, deskundigheidsbevordering, een vergoeding van gemaakte reiskosten en vrijwilligerswerk dat voldoening geeft. Voor aanmelding en meer informatie: bel of e-mail naar José Blom, coördinator Home-Start Hollands Kroon/Schagen, di, do en vr, T 06-13123333, E-mail: jblom@ggdhn.nl. Op www.home-start.nl meer informatie over Home-Start.

Toon meer

Ronald Boutkan

Ronald Boutkan is werkzaam als hoofdredacteur / algemeen directeur van Regio Noordkop. Ook presenteert hij Ron & Geer, Hollands Glorie en werkt hij mee aan De Week op Zaterdag, allen radioprogramma's van Regio Noordkop. Ronald woont in Den Helder en is bereikbaar via ronald@regionoordkop.nl of telefonisch via 0643436070.

Wellicht ook interessant

Back to top button