Den Helder

Geen acuut gevaar binnen stadhuis door val van steentje

Advertentie:

Den Helder – Bezoekers en medewerkers van het stadhuis op Willemsoord verkeren niet in gevaar. Dat blijkt uit de visuele inspectie die de gemeente direct na het incident dat plaatsvond tijdens de nieuwjaarsreceptie door bouwkundigen heeft laten uitvoeren. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het steentje gevallen bij een hout-muur verbinding en is het niet zo dat de stenen uit het dak vallen. Omdat de structuur van het gebouw op lange termijn belangrijk is, gaat een onafhankelijk ingenieursbureau medio februari wel nog een inspectie uitvoeren.

Een aantal fracties vinden februari ver weg klinken en willen dat de inspectie eerder opgepakt wordt, maar het overgrote deel vertrouwt er op dat de gemeente goed heeft gekeken naar het steentje en een juiste inschatting heeft gemaakt met betrekking tot de veiligheid. “Als het onverantwoord is de ruimte te gebruiken dan hadden we dat zeker wel vernomen. Nu dat niet zo is lijkt ons een inspectie in februari geen probleem”, zegt de fractievoorzitter van D66. De meeste fractievoorzitters sluiten zich daarbij aan. Zo denkt Kees Bazen (Samen Actief): “Het college zal geen risico’s nemen in een openbaar gebouw waar iedereen mag komen.”

Toon meer

Lianne Snel

Lianne Snel studeerde politicologie en American Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is sinds maart 2023 werkzaam als onderzoeks- en politiek journalist voor zowel Regio Noordkop als Noordkop Centraal. Zij is bereikbaar via lianne@regionoordkop.nl.

Wellicht ook interessant

Back to top button