Den HelderJeugd

Kinderboekenweek afgesloten in School 7

Adverentie

Meerwerf basisschool Dr Jac P Thijsse sloot donderdag 17 september de kinderboekenweek af in de beste bibliotheek van de wereld, School 7 in Den Helder.

Ouders en verzorgers kregen van te voren een kopje koffie of thee van de school. Door het hele café stonden de kunstwerken, gemaakt door leerlingen, van gejut afval tentoongesteld. Deze hebben zij gemaakt van zelf gevonden afval op het strand.

Tijdens de afsluiting namen de leerlingen de zaal mee op reis. Groep 3 en 4 ging van start met hun presentatie. Jara, Isa en Benjamin lazen voor uit een boek van Kikker, terwijl de rest van hun klasgenoten de tekeningen uit het boek lieten zien.

Liedjes, Kahoot en gedichten
Groep 5 en 6 zongen gezamenlijk een lied over de VOC met geknutselde hoedjes. Groep 7 en 8 liet het enthousiaste publiek meedoen met een kahoot quiz. Groep 1 en 2 stond achter een zelf geknutselde boot en zong twee liedjes.

De leerlingen hebben voor de kinderboekenweek ook een gedichtenwedstrijd gehouden. Uit de hele school zijn vier kinderen gekozen met de beste gedichten. Zij lazen om de beurt hun gedicht voor. Meester Dennis reikte hun hierna een prijs uit. Het allermooiste gedicht wordt zelfs geschilderd op een muur in de school.

Sponsorloop
De kinderboekenweek was gekoppeld aan een sponsorloop. Door middel van deze sponsorloop haalden de school maar liefst €1072,15 op voor de straatkinderen in Kathmandu. Directeur Wietske Wijnands gaat over drie weken samen met juf Karin naar deze hoofdstad om een week lang les geven op een school en de kinderen daar te helpen.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button