Uitgaan

Nachtelijke wandeling in Eendenkooi ‘t Zand

In het schemer wandelen prikkelt zintuigen die normaal wat minder worden gebruikt. Het gevoel, de reuk en vooral het gehoor maken deze nachtelijke wandeling bijzonder. Ontdekken hoe mooi de nacht is tijdens deze excursie van Landschap Noord-Holland op zaterdag 26 oktober om 21.00 uur in de Eendenkooi van ’t Zand. De gids neemt een batdetector mee om aanwezige vleermuizen op te sporen.

De excursie vindt plaats tijdens de nacht van de nacht. Nederland is een van de lichtste landen ter wereld. Duisternis hoort bij de natuur en is belangrijk voor de dieren. Daarom moeten plekken waar het ’s nachts nog donker is, zoals in de Eendenkooi van ’t Zand, gekoesterd worden.

De wandeling is op zaterdag 26 oktober van 21.00 tot 22.30 uur. Het vertrekpunt is het Bezoekerscentrum Eendenkooi ’t Zand, Korte Bosweg 47a, ‘t Zand. De kosten voor volwassenen zijn € 7,00 en voor kinderen kinderen € 3,00. Donateurs betalen € 4,00 en kinderen van donateurs € 2,00. Graag aanmelden, maar ter plekke aansluiten kan ook.

Reserveren kan via www.gaatumee.nl.

 

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button