Uitgaan

Praat mee in het Onderwatercafé

Programma naar een Rijke Waddenzee (PRW) organiseert donderdagavond 31 oktober een Onderwatercafé in de Kampanje in Den Helder. Met het café vraag het PRW aandacht voor de bijzondere onderwaternatuur van de Waddenzee. Iedereen is van harte welkom.

Veel mensen kennen de Waddenzee vooral van de zandplaten, de zeehonden, de eilanden en het eb en vloed, maar weten niet wat zich allemaal onder water afspeelt. Onderwater bruist het van het leven. Hier ligt de basis van de bijzondere natuur van de Waddenzee.

Tijdens het café verkent PRW samen met de aanwezigen de wondere wereld van de onderwaternatuur van de Waddenzee. Aan de hand van een prachtige praatplaat worden de rijkdommen van de onderwaternatuur zichtbaar gemaakt. Jan Rotgans, gids en gastheer van het Wad, vertelt over de visserij. De vele diersoorten en hoe de zee leeft en Sander Holthuijsen, onderzoeker bij het NIOZ,  gaat in op het bijzondere monitoringsonderzoek dat hij in de Waddenzee doet. Tijdens het café is er alle ruimte om in gesprek te gaan over de bijzondere onderwaternatuur en hoe deze bekend en bemind kan worden gemaakt.

Aanmelden hoeft niet, maar mag wel door een mail te sturen naar onderwatercafé@gmail.com. De toegang is gratis. Kijk op www.rijkewaddenzee.nl/onderwaternatuur voor meer informatie over het café.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button