Sport

Speedwaybroers Schaap naar Zweden en Rusland

Advertentie:

Een gedeelte van de garage van vader Johan aan de Callantsogervaart in Julianadorp was omgebouwd tot IJsspeedwaypits. De aanwezige fans en sponsors werden door de broers bedankt voor hun steun tijdens het afgelopen seizoen en konden de IJsspeedwaymotoren en het nieuw aangeschafte materiaal bewonderen.

Bart Schaap, die een wildcard kreeg van de organisatie, scoorde 7 punten bij de WK finale afgelopen maart in Heerenveen. Bart en Niek reden afgelopen seizoen wedstrijden in de Zweedse Liga. Dat gaat Niek weer opnieuw doen. Bart heeft een contract bij het Duitse Inn Isar Racing Team. Dat betekent voor hem meer trainingsmogelijkheden in Rusland (de bakermat van deze sport), regelmatig uitkomen in wedstrijden, deelname aan het Europees kampioenschap en betere kansen om zich te plaatsen voor de Wereldkampioenschappen.

Onder de aanwezigen bevond zich de onlangs gestopte IJsspeedwaycoureur Simon Reitsma. Altijd goed voor waardevolle racetips!

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button