Uitgaan

Winterreise van Franz Schubert in Hippolytuskerk

Adverentie

Het is de SKAH gelukt om de liederencyclus “Die Winterreise” van Franz Schubert in een kroonconcert te kunnen presenteren. En wel in het kaarslichtconcert op zondag 27 oktober om 15.30 uur in de Hippolytuskerk in Hippolytushoef en ze worden uitgevoerd door Marc Pantus en Daan Boertien.

Deze getoonzette gedichten voor zangstem en piano veroverden de eerste plaats in de Hart & Ziel lijst van 2018 van NPO Radio 4. De 24 liederen vertellen het verhaal van een jonge man die wordt afgewezen en vervolgens op reis gaat. In het laatste lied ontmoet hij de “Leiermann”, de speelman met zijn draailier, een verpersoonlijking van de dood. En zo komen deze liederen tot een prachtig einde.

Marc Pantus studeerde zang in Utrecht, Den Haag en Chigago en is een zeer veelzijdige zanger die bijzondere concerten en producties op zijn naam heeft staan. Met zijn wendbare stem en subtiele frasering brengt hij deze “Winterreise” tot leven onder de bezielende begeleiding van Daan Boertien, die zich gespecialiseerd heeft in liedbegeleiding.

Kaartverkoop
Kaarten voor deze middag zijn tot vrijdag voor het concert te bestellen via de website dekroonconcerten.nl voor de prijs van € 15,-. Na betaling worden de toegangskaart(en) per e-mail toegezonden. Kaarten kopen kan ook per telefoon bij Gideon van Beek: 0227- 72 02 04 . In de kerk zijn vanaf 14.45 uur, als ze nog voorradig zijn, nog kaarten te koop.

Toon meer

Redactie Regio Noordkop

Onder 'Redactie Regio Noordkop' staan door de redactie zelf geschreven berichten, maar ook artikelen die ons door derden zijn aangeleverd, zoals (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke. Ook iets melden? Stuur een bericht aan nieuws@regionoordkop.nl. De redactie is telefonisch te bereiken via 0223-684609. Het bezoekadres is Torplaan 4, 1785BA Den Helder. Loop gerust binnen, de koffie staat klaar!

Wellicht ook interessant

Back to top button